Priljubljeni kuharski mojster in veliki zmagovalec slavnega kuharskega šova MasterChef Slovenija se je odločil svoje znanje preliti na papir.
Prav zaradi trdne želje je nastala njegova prva kuharska knjiga z naslovom Chef svoje kuh'ne, za katero pravi, da je namenjena vsem ljubiteljskim kuharjem, saj je po štirih mesecih trdega dela v roke dobil končni izdelek. »Zadnjih nekaj ur pred izidom knjige je bilo precej stresnih, saj sem bil zelo na trnih, in če povem po domače, je šlo za nohte,« je v smehu priznal Anže. »Knjiga je izšla, in če sem iskren, nisem mogel verjeti, da se je to res zgodilo. Ko sem se zavedel, da je projekt izpeljan in končan, kakor sem si želel, ter da so za mano štirje meseci dela, so me preplavila čustva,« je priznal Anže, ki so se mu ob prvem dotiku knjige na obrazu spustile solze sreče.
Naslov mu je delal največ težav
Čeprav mladi kuharski mojster, ki si zelo želi po znanje v tujino in bi se najraje šolal na prestižni kuharski šoli Le Cordon Bleu v Parizu, je priznal tudi, da pri knjigi ni bilo vse lahko. »Najtežja stvar pri izdaji kuharske knjige je bilo najti pravi naslov zanjo. Ja, sliši se neverjetno, ampak je res. Izbrati sem moral nekaj, kar bo posebno in bo izstopalo, kar je bilo res težko. Želel sem tudi, da bi se ljudje z naslovom lahko poistovetili. Vsak kuhar, vsaka mama nekaj časa preživi za štedilnikom v kuhinji in se ima za chefa svoje kuhinje – od tod je prišla ideja za naslov,« je dejal perspektivni mladi kuharski zvezdnik.