Estrada

Ideja meseca: Izdelajte milo po lastnih željah!

Rada Kos
5. 1. 2018, 13.01
Deli članek:

Izdelajte sami milo, ki vam bo pisano na kožo!

Dom2

Za izdelavo mil uporabimo nevtralno marsejsko milo, ki ga z dodatkom eteričnih olj in posušenih zelišč ter začimb spremenimo v milo po lastnih željah.

Dom2

Potrebujemo:
-       marsejsko milo
-       strgalo
-       krožnik
-       eterična olja
-       terilnik
-       vodo
-       posušena zelišča, začimbe, posušene cvetove …
-       lesene palčke
-       rafijo, vrv
-       papir za peko
-       modelčke za piškote

Dom2

Za ribanje mila uporabimo strgalo z različno velikimi luknjicami za grobo in fino strganje. Če želimo, da je milo bolj grobo, ga nastrgamo na večjih luknjicah, če želimo, da je bolj fino, uporabimo za strganje manjše luknjice.

Dom2

Milo naribamo na krožnik ali v manjšo skledo. Posušene začimbe, zelišča, cvetove stresemo v terilnik in jih zdrobimo na manjše kose. V skledo z naribanimi koščki mila stresemo strte začimbe, zelišča ali cvetove. Dodamo nekaj kapljic ustreznega eteričnega olja in s palčko premešamo, da se eterično olje zameša med koščke mila.

Dom2

Roke si zmočimo z vodo in premešamo mešanico naribanega mila z dodatki. Če mešanica še ni dovolj vlažna in se koščki mila še ne sprijemajo, si roke ponovno zmočimo. Mešanico mila nato z vlažnimi rokami oblikujemo v kroglico. Če želimo mila posebnih oblik, postavimo na papir za peko modelčke za piškote. Vanje stresemo z vodo navlaženo mešanico mila z dodatki in dobro potlačimo. Modelček odstranimo.

Dom2

Skozi nastala mila naredimo luknjice. Počakamo kakšen dan, da se novo milo strdi in posuši, nato pa skozi luknjice napeljemo rafijo ali vrvico.

Preberite tudi: 10 načel: Za vedno stopite kilograme! Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu