Ko je prebrala, da je Brela po izboru revije Forbes med top 10 plažami na svetu, seveda ni niti za hip oklevala.
»Sicer sem bila v Breli že kot mala punčka s starši, vendar se od takrat nisem spomnila kaj dosti, čeprav na licu mesta kakšni spomini spet oživijo. Predvsem pogled na tisto skalo, ki se je z Biokova odlomila pred tisoč leti in je zdaj nekaj posebnega tudi zato, ker na njej rastejo drevesa, mi je bil znan. Po drugi strani pa je to najpogostejši prizor iz Brele, saj se tam vsi turisti radi slikajo,« pravi Danica.
KUHAJO IZVRSTNO
»Seveda sem preizkusila tudi tamkajšnjo kulinarično ponudbo. Že v hotelu je bila izbira dobra, ampak najbolj sem uživala na kosilu v restavraciji Mediteran. Ne le da imajo izvrsten razgled na prelepe plaže, tudi kuhajo izvrstno. Pripravili so nam ogromnega brancina, ki smo ga seveda hitro zmazali, čeprav je sprva kazalo, da bo prevelik izziv. Ampak saj veste – če je dobro, se pač malo bolj potrudiš,« se je zasmejala svetlolaska, ki je znana tudi po tem, da je velika gurmanka. To destinacijo bo zagotovo še obiskala.
Če bo vse po sreči, še letošnjo jesen ...