Estrada

Izpoved žrtve: je priljubljeni oče s televizijskih ekranov posiljevalec?

J.P.
28. 10. 2014, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Barbara Bowman je v nedavnem intervjuju razkrila, da naj bi jo kot najstnico zlorabil sloviti Bill Cosby. »Omamil me je in posilil,« je povedala. »Cosby je pošast.« Rojena v Denverju v Združenih državah Amerike je bila že od malega vzgajana, da bo postala igralka ali fotomodel. Sanje, ki so se ji uresničile leta 1985, ko je bila na avdiciji pri Cosbyju, so se v krikih končale dve leti pozneje.

Arhiv Svet24
Si lahko Cosby oddahne?

Danes sedeminštiridesetletna Barbara je javno spregovorila po treh desetletjih molka – molčalo naj bi tudi trinajst drugih žrtev, pravi. »Odločila sem se spregovoriti, da bi lahko pomagala drugim s podobnimi izkušnjami. Dolga leta mi ni nihče verjel. Nihče ni verjel, da bi Bill lahko storil kaj takega,« je o svojih razlogih za intervju povedala danes srečno poročena mati dveh otrok.

Bill Cosby naj bi naslednje leto nastopil v novi nadaljevanki, v kateri naj bi vnovič zaigral očetovsko figuro, kakršna ga je proslavila. Barbara se spominja, kako jo je prepričeval, da mu mora zaupati kot očetu. Nato jo je omamil in napadel, pravi, ona pa ni imela poguma, da bi se mu uprla. Nadalje razkriva, da so druge žrtve utišali z denarjem, katerega pa ona ni nikdar sprejela: »Odločena sem, da ga razkrinkam. V tisti hotelski sobi sem, čeprav devetnajstletna, vedela, da me tako ne bo več mogel prizadeti.«
Vse se je začelo leta 1985, ko je sedemnajstletna Barbara Cosbyja spoznala za zaprtimi vrati v Denverju. Bil naj bi na lovu za neuveljavljenimi talentiranimi ženskami, katerim naj bi pomagal do zvezdništva. Naročil ji je, naj si navlaži lase, nato pa ji je masiral vrat in predel pod njim, medtem ko je ona simulirala simptome vinjenosti. Vendar pa Barbara priznava, da je njen strah pred Cosbyjem premagala želja po uspehu. Četudi do tega ni prišlo, vsem njegovim obljubam navkljub.
Ker ni imela očetovske figure, jo je nepretrgoma prepričeval, da je to on. Prikupil se je njeni mami in starim staršem, zaradi česar so mu Barbaro brez pomislekov prepustili. Barbara je danes prepričana, da je vse to bilo del Cosbyjevega načrta. Ko jo je v New Yorku omamil in domnevno posilil – penetracije se sicer ne spominja, ker je bila omamljena –, so njeni možgani že bili oprani – da se mu upira, se ji ni zdelo prav. Vbil ji je v glavo, da mora uspešna igralka znati popustiti in se naučiti biti ranljiva. »Vedela sem, da je nekaj narobe. Obenem pa sem čutila, da bi se izneverila enkratni priložnosti, če bi se mu uprla,« je dejala Barbara.
Na mamo se iz strahu in sramu ni mogla obrniti. Sodu je dno izbil poskus posilstva v Atlantic Cityju, pravi Barbara. Billu sta težave povzročala pas na hlačah in Barbarino kričanje na pomoč. Vrgel jo je iz stanovanja in svojega življenja. Nič več ni bil njen mentor. V svetu zabave se je še poskušala, a ni dosegla uspehov, kakršne ji je obljubljal Cosby.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste