Živa hobotnica

Specialiteta se mu je usodno prisesala na grlo

R.T.
25. 10. 2023, 20.52
Posodobljeno: 26. 10. 2023, 07.59
Deli članek:

82-letni moški si je v restavraciji v južnokorejskem mestu Gwangju privoščil specialiteto.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Naročil je živo hobotnico ali san-nakji, ki velja za južnokorejsko specialiteto. Možak si je še nedavno odrezane in migetajoče lovke pošiljal v usta in jih grizljal, ko se mu je v nekem trenutku zataknila v grlu. 82-letnik se je začel dušiti, poskušali so mu pomagati, a se je zgrudil. Reševalci so ga ob prihodu oživljali, a neuspešno.

V Južni Koreji so v preteklem desetletju večkrat poročali o smrtnih primerih zaradi uživanja žive hobotnice. Med letoma 2007 in 2012 so umrli trije sladokusci. Leta 2012 pa so policisti preiskovali nenavadno smrt. Moški je trdil, da je njegova partnerica jedla san-nakji in se zadušila, izkazalo pa se je, da jo je v prepiru sam zadavil. Obsodili so ga na dosmrtno zaporno kazen.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025