Napovedal odstop

Elona Muska naj bi na mestu izvršnega direktorja Twitterja nasledil Jared Kushner, zet Donalda Trumpa

E. J.
21. 12. 2022, 13.13
Posodobljeno: 21. 12. 2022, 13.46
Deli članek:

Zadnja anketa, ki jo je zastavil na svojem družbenem omrežju, milijarderju Musku ni bila preveč všeč, zato pa so se je toliko bolj razveselili vlagatelji Tesle, saj jim Muskov izlet med družbena omrežja ni preveč všeč.

profimedia
Elon Musk pravi, da bo še vedno vodil ekipe programske opreme in strežnikov, potem ko bo najdena njegova zamenjava.

Elon Musk je dejal, da bo odstopil s položaja glavnega izvršnega direktorja Twitterja, ko bo našel nekoga, ki je "dovolj neumen, da sprejme to delo". Milijarder je obljubil, da se bo držal rezultatov ankete na Twitterju, v kateri je 57,5 ​​odstotka uporabnikov glasovalo "za" njegovemu odstopu s položaja glavnega izvršnega direktorja.

Pravi, da bo še vedno vodil ekipe programske opreme in strežnikov, potem ko bo najdena njegova zamenjava. Spremembe na platformi od njegovega prevzema so bile sicer deležne številnih kritik.

Odkar je Musk oktobra kupil Twitter, je odpustil približno polovico osebja in poskusil uvesti Twitterjevo plačljivo funkcijo preverjanja, preden jo je začasno ustavil. Funkcija je bila ponovno predstavljena prejšnji teden.

Skupine za državljanske svoboščine so prav tako kritizirale njegov pristop k moderiranju vsebine in ga obtožile, da sprejema korake, ki bodo povečali sovražni govor in dezinformacije.

Suspenz novinarjev in anketa

V petek so Združeni narodi in Evropska unija Muska obsodili zaradi Twitterjeve odločitve, da suspendira nekatere novinarje, ki poročajo o družbenem mediju. ZN so tvitnili, da medijska svoboda "ni igrača", medtem ko je EU Twitterju zagrozila s sankcijami. To je prvič, da se je multimilijarder odzval na anketo, ki je bila objavljena v nedeljo, in vprašal, ali naj odstopi. Glasovalo je več kot 17,5 milijona uporabnikov, 42,5 % pa jih je glasovalo proti odstopu Muska.

Iskanje nekoga, ki bi prevzel platformo družbenih medijev, je lahko izziv, pravi Musk. Potem ko je prejšnji mesec odpustil osebje Twitterja, naj bi milijarder preostalim delavcem povedal, da bi lahko podjetje, ki ga je pravkar kupil, leta 2023 imelo "neto negativni denarni tok v višini več milijard dolarjev" in da "bankrot ni izključen".

Kdo ga bo zamenjal, govori se več imenih

Nekateri ugibajo, da bi se lahko k vodenju podjetja vrnil tudi soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey. Novembra 2021 je odstopil z mesta izvršnega direktorja. Druga imena, ki se omenjajo kot možne zamenjave, vključujejo Sheryl Sandberg, nekdanjo operativno direktorico Facebooka, Srirama Krishnana, inženirja in tesnega zaupnika Muska, ter Jareda Kushnerja, nekdanjega svetovalca ameriškega predsednika in zeta Donalda Trumpa.

Sodelujejo v anketi tudi roboti?

V preteklosti je Musk upošteval ankete Twitterja. Rad citira latinski izraz vox populi, vox dei, ki približno pomeni "glas ljudstva je glas Boga". Toda v torek je potrdil, da bo Twitter dovolil samo plačanim naročnikom z modro kljukico, da glasujejo o spremembah politike v prihodnosti.

Do tega je prišlo potem, ko je en uporabnik trdil, da so tako imenovani roboti očitno močno glasovali v anketi o vlogi Muska v podjetju. Musk je dejal, da se mu zdi trditev "zanimiva".

profimedia
Za modro kljukico, ki je bila prej brezplačna, je zdaj treba odšteti 8 dolarjev.
Vrnitev modre kljukice in skrbi Teslinih vlagateljev

Plačljiva funkcija Twitterja za preverjanje je bila drugič uvedena prejšnji teden, potem ko je bila njena uvedba začasno ustavljena. Storitev stane 8 dolarjev na mesec ali 11 dolarjev za ljudi, ki uporabljajo aplikacijo Twitter v napravah Apple, naročnikom pa daje "modro kljukico".

Prej je bila modra kljukica uporabljena kot znak pristnosti in je bila brezplačna.

Več tednov so vlagatelji Muska pozivali, naj odstopi od vodenja platforme družbenih medijev, češ da je bil zaradi Twitterja odvrnjen od pravilnega vodenja Tesle. Delnice proizvajalca električnih avtomobilov so v zadnjem letu padle za več kot 65 %. Poleg tega je Musk prodal delnice Tesle v vrednosti milijard dolarjev, da bi financiral svoj nakup, kar je pripomoglo k padcu delnic. "Končno dober korak v pravo smer, da končamo to bolečo nočno moro za vlagatelje v Tesli," je dejal Dan Ives iz investicijskega podjetja Wedbush Securities po torkovem tvitu Muska.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste