Sodili mu bodo

Vsem na očeh je brcal pasjega mladiča: »Slišati je bilo, kot da ga nekdo odira iz kože«

Ana Cukijati
27. 12. 2022, 17.55
Posodobljeno: 27. 12. 2022, 19.24
Deli članek:

Pred dvema tednoma se je 29-letni moški v središču Nove Gorice fizično znesel nad šestmesečnim pasjim mladičem, kar so videli in policiji prijavili številni mimoidoči. "Pes je cvilil, jokal. Slišati je bilo, kot da ga nekdo odira iz kože," je povedala očividka.

Profimedia
Psiček na srečo ni bil huje poškodovan (fotografija je simbolična)

»Te bom ubil, te bom ubil!« je novembra pri igrišču med stolpnicami v Novi Gorici na mladiča psa maltežana kričal 29-letni moški iz okolice Nove Gorice. Ob njem je bila lastnica psa, ki naj bi bila domačinka, mlajša od njega. »Mirno je kadila,« je povedala očividka in dodala, da je moški nato psa še vlekel s povodcem in ga na tak način dvignil od tal. Pri tem ga je brcal in zmerjal: »Svinja od psa, me je 'uklal'!« Pes je bil ob tem vidno prestrašen, pod stresom, tresel se je. Medtem ko ga je moški brcal, je cvilil.

»Slišati je bilo, kot da ga nekdo odira iz kože«

Očividka se je takrat vmešala in moškemu rekla, da se tako ne dela s psom. Prizor jo je namreč zelo pretresel. »Nahrulil me je, da sem 'kuzla' in naj se ne vmešavam,« je opisala.

Čez približno tri tedne, 8. decembra, se je zgodba ponovila. A tokrat nasilje 29-letnika nad istim psom ni ostalo neopaženo. Klici so na novogoriški operativno-komunikacijski center kar deževali. »Pred blokom na Cankarjevi ulici sta moški in ženska sedela na klopci, ko je začel moški psa brcati in nanj 'tuliti', da mu je 'posral' cel avto. Pes je cvilil, jokal. Slišati je bilo, kot da ga nekdo odira iz kože ...« se je spominjala očividka in bila zgrožena nad početjem. Umaknila se je s prizorišča in zaradi nečloveškega ravnanja moškega zajokala. Nato je poklicala novogoriške policiste.

»Povedali so mi, da so prijavo za tega moškega že prejeli in da so na poti. Res so se pripeljali čez dve minuti in izpeljali postopek,« je še povedala. Ni pa mogla razumeti, kako je veterinarska inšpekcija – glede na najmanj pet izjav očividcev – psa naslednji dan že vrnila lastnici.

Veterinarska inšpektorica ni odkrila nepravilnosti

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da je poleg novogoriških policistov na kraj dogodka prišla tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila začasni odvzem živali. Psa so nato odpeljali na veterinarski pregled in ga namestili v zavetišče. O tem so obvestili tudi novogoriško tožilstvo in po njihovih usmeritvah primer preiskovali v smeri suma kaznivega dejanja mučenja živali.

»OKC je prejel več prijav, da nekdo maltretira psa. Takoj smo se odzvali in šli na kraj incidenta, saj je to treba dokazati. Lastnica nam je rekla, da je lepo delala s psom, moški pa je priznal, da ga je udaril. Nisem videla, da bi bilo s psom kaj narobe,« je povedala direktorica novogoriškega območnega urada za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Nataša Pajntar. Psička je označila kot prijaznega.

Za psa, šestmesečnega mladiča maltežana, je odredila odvzem ter pregled pri veterinarju. »Veterinarski pregled, znotraj katerega so opravili tudi rentgen, je pokazal, da je bilo s psom vse v redu. To je veterinar iz Vipave tudi povzel v pisni diagnozi,« je še pojasnila Pajntarjeva.

Zaradi mučenja živali mu bodo sodili

Naslednji dan se je psiček vrnil k lastnici, ki pa bo, kot dodaja inšpektorica, poravnala vse stroške, ki so pri tem nastali. »Odslej bomo na lastnico tega psa in moškega, ki ga je udaril, zelo pozorni,« je sklenila.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so po zaključku preiskave zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na novogoriško tožilstvo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja mučenja živali.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste