Bodo plačali kazen?

FOTO: Mestna ploščad klonila pod težo NSi-jevega avtobusa. Občina trdi, da so kršili dogovor

R.T.
4. 4. 2022, 17.21
Posodobljeno: 4. 4. 2022, 20.42
Deli članek:

Meščani Zagorja ob Savi so ogorčeni, strankarski avtobus NSi je poškodoval tamkajšnjo mestno ploščad.

Facebook
Pod težo avtobusa je klonila mestna ploščad.

Strankarski avtobus NSi, ki se vozi po Sloveniji v okviru predvolilne kampanje, se je ustavil tudi v Zagorju ob Savi. Tamkajšnji prebivalci pa nad njegovim prihodom niso bili nič kaj navdušeni.

Avtobus se je namreč zapeljal na mestno ploščad, ki je klonila pod težo vozila. Kot je razvidno s fotografij, ki jih je na Facebooku objavil prebivalec Zagorja ob Savi, so se pod težo avtobusa vdrle plošče, ki tvorijo ploščad.

"Dragi someščani in someščanke, navajeni smo vseh mogočih metod političnih strank v predvolilnem času, ampak danes sem doživel nekaj nepredstavljivega," je bil zgrožen Zagorjan, ki je fotografije vdrte ploščadi delil na svojem Facebook profilu v komentarjih dodal še: "Cilj objave je, da imamo občani pravico izvedeti, kdo je dovolil izrabo mestne ploščadi za predvolilne kampanje in kdo bo poravnal škodo, storjeno s strani avtobusa in stranke Nsi. Nikakor ne gre za politično diskreditacijo posameznika ali stranke. Mi "navadni državljani" bi plačali globo za prekršek in pa še isti dan dobili odškodninski zahtevek s strani občine, kako bo pa zdaj?"

Na občini so na vprašanje po poročanju portala Zon.si že odgovorili: "Občina Zagorje ob Savi sporoča, da je šlo pri tem dejanju za kršenje dogovora s strani omenjene stranke, saj je imela stranka dovoljenje, da zgolj zapelje z glavne ceste na uvoz na ploščad, nikakor pa niso imeli dovoljenja za vožnjo po ploščadi. Zato bo Občina Zagorje ob Savi od Nove Slovenije terjala plačilo nastale škode." Prav tako so v občini dodali, da bodo tudi drugim strankam prepovedali uporabo ploščadi.

Medtem so iz stranke Nova Slovenija Občini Zagorje ob Savi sporočili, da dogodek obžalujejo in da bodo škodo, ki je nastala, tudi poravnali.

"Kakšna brezobzirna samopašnost. Nikomur nismo nikoli dovolili voziti se po ploščadi v Zagorju. Pa pridejo tile iz NSi, ki menda skupaj z SDS gradijo Slovenijo, polomijo fontano in se bahavo postavijo sredi trga. Trga, ki smo ga s težko muko in dvakrat obrnjenim vsakim evrom obnovili za nas in goste od drugod. Za vse tiste, ki znamo ceniti s trudom zgrajeno. Če bi imeli med temi bahači v najlon srajcah kako žensko, bi vedela, kaj se sme in kaj ne," pa se je na dogajanje odzval poslanec LMŠ Rudi Medved, ki je bil pred leti tudi vodja občinske uprave v Zagorju ob Savi.

Na družbenem omrežju Facebook so zapis Zagorjanke Snaše delili tudi na Inštitutu 8. marec. V zapisu Snaša izpostavi, da je ploščad "zagorska dnevna soba," in "ponos Zagorja."

"Brez panike, bodo sanirali. Ampak Zagorjani razumejo, da plata ni samo plata. Stara plata je bila integralni del izkušenj, druženj in skupnosti! Pričevala je zgodbam, preposlušala koncerte, nikogar ni vabila v past! Nova pa, nova in bleščeča, ampak …no, nova. Luknja v ploščadi, luknja v srcu zagorskem. Plato je itak lahko zamenjat. Nja?! Ah, sveta simbolika. No, toliko o novi Sloveniji. Luknje se napovedujejo," je še zapisala Snaša.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov