Prostitucija v Sloveniji

Celjana sta živela razkošno, dekleta pa sta grozljivo izkoriščala

O.D.
31. 8. 2018, 13.43
Posodobljeno: 31. 8. 2018, 16.22
Deli članek:

Novomeški, mariborski in celjski policisti so zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj prostitucije.

Reuters
Po pregledu podatkov so prišli do zaključka, da je bilo od leta 2015 zaradi plačevanja spolnih uslug odpuščenih ali pa je prostovoljno med preiskavo odstopilo 21 zaposlenih.

Kot so sporočili na tiskovni konferenci so v sredo prijeli 52 in 48-letna zakonca iz območja Celja, oba državljana Slovenije, ki sta organizirala in vodila prostitucijo z namenom izkoriščanja deklet. Ovadili so ju za dvanajst kaznivih dejanj.

V preiskavi policije so sodelovala tri dekleta stara od 20 do 46 let, dve državljanki Srbije in Ukrajinka. Kot so sporočili policisti, so bile ženske v svojih matičnih državah brezposelne in brez zadostnih finančnih sredstev za preživetje. Osumljeni zakonski par je dekleta nastanil v različnih stanovanjih in hotelskih sobah na območju Novega mesta in Celja, vendar njihovo bivanje na teh naslovih ni bil prijavljeno. Dekleta so v prostorih, kjer so nudila svoje usluge, tudi spala in se prehranjevala.

Sužnje

»Osumljena sta določala udeleženim dekletom, da se je prostitucija izvajala praviloma vse dni v tednu po ceni 40 do 60 evrov za pol ure in 100 evrov za celo uro,« so povedali policisti. Dekleta, ki so bila z vzdevki oglaševana v spletnih oglasnikih, so morala zakoncema plačevati najmanj polovico zaslužka. Da bi zagotovila dosledno upoštevanje sužnjelastniških pravil, sta dekleta popolnoma nadzirala v času dejavnosti, hkrati pa sta od njih zahtevala, da si krijejo stroške najema stanovanja in prevozov. Osumljena sta si po podatkih policije nagrabila 95 tisoč evrov, v nasprotju s svojimi sužnjami, pa živela razsipno in razkošno življenje.

Dvajset na dan

»Osumljena sta tako s svojim ravnanjem zlorabila osebno dostojanstvo izkoriščenih deklet, saj jima nista nudila ustrezne socialne, delovne,zdravstvene in druge varnosti pri izvajanju dejavnosti niti ne poštenih in pravičnih delovnih pogojev. Po prvih ugotovitvah konkretne preiskave so omenjena tri dekleta imela v zadnjih štirih mesecih 1.600 obiskov strank, na dan tudi do 20,« so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti so zagotovili, da proti njim ne bodo izvajali nobenih ukrepov, »glede bivanja in zadrževanja v Sloveniji pa veljajo splošna pravila kot za vse ostale tujce«. Prostitucija je bila leta 2003 dekriminalizirana, kazniva pa je zloraba prostitucije, kar so kriminalisti osumljenim tudi očitali v kazenskih ovadbah.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov