Pomurske mlekarne so izdale obvestilo, da topljeni siri Weekend sir, Prleški sir in Slovenka vsebujejo jajčne beljakovine, čeprav to na etiketi izdelkov ni navedeno. Proizvajalec zato iz prometa umika vse omenjene izdelke z namenom dodatnega označevanja manjkajoče informacije, so sporočili z uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Potrošnikom, občutljivim na jajčne beljakovine, svetujejo, da živila ne zaužijejo temveč ga zavržejo oz. vrnejo na mesto nakupa. Za vse ostale potrošnike živilo ne predstavlja tveganja. Po dodatni označitvi prisotnega alergena jajčnih beljakovin se bodo živila lahko dalje tržila, so še sporočili z uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Iz Pomurskih mlekarn so sporočili še, da se zavedajo pomena označevanja snovi, ki povzročajo alergene ali preobčutljivost ter s tem povezanega informiranja potrošnikov ter da bodo odslej poskrbeli, da bodo tovrstne snovi na embalažah izdelkov jasno označene.