Slovenija

Županja razrešila direktorico občinske uprave

Gabrijel Toplak
7. 1. 2015, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po notranji reviziji je županja občine Sveti Andraž izpeljala še reorganizacijo občinske uprave in dve javni uslužbenki za mesec dni uvrstila na interni trg dela. Da je ravnala v skladu z zakonom, ji pritrjuje tudi ministrstvo za javno upravo.

Facebook

Potem ko se je županja občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler konec novembra lani zaradi domnevnih nepravilnosti odločila izpeljati notranjo revizijo, je na tamkajšnji občini spet zelo pestro.

Vudlerjeva je, kot pravi, skladno z zakonom o javnih uslužbencih razrešila direktorico občinske uprave, po ugotovitvah revizijske komisije pa še reorganizirala občinsko upravo in dve javni uslužbenki za mesec dni uvrstila na interni trg dela.

O reorganizaciji občinske uprave je dejala, da so jo uvedli na podlagi ugotovitev revizijske komisije in je bila nujno potrebna. »V občini so zaposleni le strokovno-tehnični sodelavci, zato smo na podlagi reorganizacije sprejeli novo sistemizacijo delovnih mest in sistemizirali uradniška delovna mesta. Strokovno-tehnična delovna mesta so bila ukinjena, premestitve na uradniška delovna mesta pa niso mogoče, zato se je dve javni uslužbenki za en mesec uvrstilo na interni trg dela. Istočasno se jima je v skladu s postopkovnikom o reorganizaciji izdalo obvestilo o možnosti odpovedi pogodbe o zaposlitvi,« je razložila županja in nadaljevala, da bosta za ti delovni mesti objavljena nova natečaja, na katera se bosta lahko prijavili tudi ti javni uslužbenki, ki so jima zadeve ustrezno predstavili.

Kot glavne razloge za svojo odločitev pa je pojasnila: »Župan lahko v skladu z zakonom o javnih uslužbencih v enem letu od nastopa funkcije razreši uradnika na položaju, direktorica pa je bila prvi dan mojega nastopa na funkcijo na seminarju, naslednji dan je nastopila devetdnevni dopust, ki ji ga je odredil bivši župan, in potem odšla na bolniško, ne da bi opravila predajo poslov.«

Je pa županja tudi prepričana, da si župan občinsko upravo mora organizirati tako, da bodo zadeve tekle normalno. In to je, meni prva ženska občine Sveti Andraž, še posebej pomembno pri tako majhni občinski upravi, kot je njihova. »Ali lahko javni uslužbenki uvrstimo na interni trg dela, smo preverili na pristojnem ministrstvu, kjer so nam odgovorili, da je občina izvedla reorganizacijo v skladu z zakonom o javnih uslužbencih, podlaga za izvedbo reorganizacije pa je sprejet akt o sistemizaciji delovnih mest, ki ga je treba pripraviti v skladu z veljavnimi predpisi,« je sklenila Vudlerjeva.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste