Slovenija

O goloti Pike Božič na sodišču

R.M.
6. 9. 2013, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes je na ljubljanskem okrajnem sodišču razpisan narok za nadaljevanje sojenja Piki Božič in njenemu nekdanjemu menedžerju Dragu Milankoviču. Sodišče bo pričelo z zasliševanjem prič. Obtožni predlog Božičevo bremeni kaznivega dejanja ponarejanja listin, Milankoviča pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Grozita jima do dve leti zapora.

Mediaspeed

Po prepričanju tožilstva je Pika Božič s ponarejenimi listinami poskušala dokazati, da ji je objava golih fotografij uničila posel.

Zgodba namreč izvira v letu 2005, ko je revija Nova na naslovnici objavila fotografijo zvezdnice z dopusta na Lošinju, zgoraj brez. Zaradi objave fotografij je Božičeva v odškodninski tožbi od podjetja Burda zahtevala dobrih 50 tisoč evrov odškodnine, na obravnavi pa predložila devet fotokopiranih pogodb o avtorskem delu, s katerimi je dokazovala, da je zaradi odpovedanih koncertov izgubila najmanj 30 tisoč evrov.

Pevka je v v okviru pravde v sodni spis vložila pogodbe z AMD Domžale, ljubljanskim Megaciklonom, Ribičijo Maribor, AS-MB oziroma Weekend Pubom Radenci, podjetjem Metal gostinstvo, diskotekama Fire Slovenj Gradec in Labirint, Media Teamom iz Sežane in RCU Lukovica.

Še pred koncem pravde je nato umaknila tožbeni zahtevek, ki se je nanašal na plačilo izgubljenega honorarja, podjetje Adria Media Ljubljana (AML), naslednik Burde, pa je moralo pevki za nematerialno škodo in duševne bolečine izplačati 5 tisoč evrov. Zaradi suma ponarejanja listin in goljufije so pristojni pri AML-ju pozneje Božičevo in Milankovića kazensko ovadili, saj naj bi bile pogodbe, ki jih je Božičeva septembra 2009 predložila sodišču, fiktivne.

Božičeva in Milanković sta prvič sedla na zatožno klop spomladi 2011, nato pa je obramba konec leta uspela z izločitvijo sodnice Biserke Matjan Križaj, ki je pričam postavljala preveč sugestibilna vprašanja. Zadevo je prevzela sodnica Vesna Drvarič, obdolžena pa sta junija letos, ko sta spet sedla na zatožno klop, vztrajala pri predhodnih zagovorih, med sojenjem pa bosta odgovarjala le na vprašanja svojih odvetnikov.

Spomnimo. Božičeva je marca 2011 pojasnila, da je vse pogodbe sklepal Milanković, za kar ga je tudi ustno pooblastila. Dejala je še, da je Milanković zanjo sklenil približno 200 pogodb, za katere verjame, da so bile pristne. Milanković pa je pojasnil, da je pogodbe sestavil in kot zastopnik podpisal sam. Naročnikom jih je poslal po pošti in po pošti je dobil tudi vrnjene. Zatrdil je, da ni o pristnosi pogodb nikoli podvomil.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan