narkomanska blaznost

Skočil je iz letala, grozi mu 20 let zapora

B.K.
29. 6. 2021, 13.28
Posodobljeno: 29. 6. 2021, 13.36
Deli članek:

Bil je pod vplivom metamfetaminov.

Profimedia
Letališče v Los Angelesu. Fotografija je simbolična.

V petek se je na letališču v Los Angelesu dogajala drama. Nek potnik, čisto iz sebe, je skušal (in kasneje tudi uspel) skočiti z letala, ki se je ravno pripravljalo na vzlet. Ob tem si je zlomil nogo, zdaj pa bo morda moral še dve desetletji preživeti v zaporu.

Luis Dominguez, doma iz La Paza v Mehiki, je v kalifornijski Los Angeles prispel v torek. Tam se ni nameraval muditi predolgo, saj je njegov cilj bilo mesto Salt Lake City v ameriški zvezni državi Utah, vendar do tja ni imel povezanega leta. Avtobus do njegove destinacije je tisti dan že odpeljal, zato je moral noč preživeti v hotelu. Odtlej pa je šlo vse narobe.

Da bi si malce skrajšal čas, je Dominguez najprej posegel po pivu, a to ni olajšalo njegovega dolgočasja, zato je šel na ulico, kjer je kupil za 20 ameriških dolarjev prepovedane droge metamfetamin.

Naslednji dan je bil poživljen od droge, zato se je odločil, da si bo namesto avtobusa poiskal raje let. Rezerviral si je karto za v četrtek in nato cel dan kadil metamfetamin. V četrtek je bil že tako prizadet od droge, da je zamudil let in 33-letnik je ostal ujet v mestu angelov. To ga ni preveč zmotilo, še dalje je kadil sintetično drogo in se celo noč potikal po ulicah.

Na letalo se je znova odpravil v petek, a je tudi tokrat zaradi zmedenosti let zamudil. Na pomoč so mu priskočili prijazni uslužbenci na letališču in mu našli nadomestni večerni let.

Tega je k sreči ujel. Vkrcal se je in sedel na svoj sedež, droga pa je začela popuščati. Počasi se je zibal v utrujen narkomanski sen, ko je zaslišal smeh sopotnikov. Najbrž je v pojenjajoči omamljenosti narobe razumel njihove pogovore, saj je bojda slišal, da letalo leti v neko drugo smer. Pograbila ga je panika, zato je stekel do stevardes, vpijoč, da se počuti slabo in se mora izkrcati. A letalo se je že začelo premikati po vzletni stezi. Dominguez je bil zdaj čisto prestrašen. Tolči je začel po vratih pilotske kabine, ki pa se niso odprla. Stevardese so ga skušale umiriti, a se jih je otresel, stopil do zasilne lopute, jo odprl in skočil. Padel je na asfalt in si pri tem zlomil nogo.

Nogo so mu oskrbeli v bližnji bolnišnici, še ta teden pa se bo moral zglasiti na sodišču. Obtožen je motenja posadke letala, za kar lahko dobi do 20 let zaporne kazni.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan