Vsi še kako dobro vemo, da tako pustna sobota kot tudi pustni torek ne smeta miniti brez vsaj enega slastnega krofa, pa čeprav vemo, da znajo biti krofi zelo nezdrava sladica.
Klasični ocvrti krofi so polni bele moke, sladkorja in maščob.
V primerjavi s klasičnimi krofi so mnogo bolj zdravju prijazni pirini krofi, sploh tisti, ki jih pripravimo v pečici. Pirini krofi namreč ne vsebujejo mleka, jajc, sladkorja in olja, poleg tega pa ima pira zelo malo glutena, zato je toliko bolj priporočljivejša od pšenične moke. Poleg tega so takšni krofi mnogo manj kalorični, na koncu pas ssvojo mehkobo prav nič slabši od klasičnih.
Tega se zaveda tudi Tanja Ribič, ki se je pred pustnimi vragolijami brez slabe vesti vrgla v pirine pustne krofe in s tem navdušila svoje številne sledilce, ki so prisegli, da letos poizkusijo prav pirinega, ki je od običajnega - kar se tiče kalorij - precej lažji.