Specialni povratnik

Več predrznih ropov na Obali: lopovski Pirančan iz zapora takoj nazaj na »delo«

S.R.
5. 8. 2019, 15.08
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 15.13
Deli članek:

Ne samo Trboveljčan, na Obali je predrzno ropal tudi Pirančan. Policisti ga dobro poznajo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Piranu so se od konca junija razpasli posebno predrzni ropi. Storilec je namreč v več primerih splezal na balkone in nato po sobah ropal kar med tem, ko so oškodovanci spali. Piranski policisti so za tovrstna dejanja že julija ovadili 38-letnega Trboveljčana, v nadaljevanju pa so ugotovili, da se podobnih prijemov poslužuje tudi 39-letni Pirančan, sporočajo iz PU Koper. Lopov je bil sicer že v preteklosti večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, na ulice pa se je pred kratkim vrnil iz zapora.

Nesorazmeren poseg 

To vse so ugotovili policisti. Lopov je 20. junija malo po 3. uri na Prešernovem nabrežju v Piranu z izvijačem na vzvod vlomil najprej aluminijasta drsna vrata, nato pa še lesena vrata gostinske obrata. Preiskal je notranjost, odprl pokvarjen trezor, premetal omaro z blagajno in predale, nato pa sunil še dve denarnici in nekaj drugih predmetov. Skupaj je odnesel robo v vrednosti približno 300 evrov. Zlikovca je na srečo posnela varnostna kamera, kar pa ni bilo dovolj za dovoljenje za hišno preiskavo. Tožilstvo jo je namreč zavrnilo z razlogom, da je takšen poseg v ustavno varovano pravico do nedotakljivosti stanovanja osumljenca nesorazmeren.

Nadaljeval z »delom«

Pirančan je znova udaril 13. julija, ko je zjutraj na plaži v Portorožu s točilnega pulta, kjer so bile zložene alkoholne pijače, ukradel 23 steklenic viskija in 12 steklenic gina v skupni vrednosti 970 evrov. Na območju Bernardina so ga ujeli policisti, ki pa so mu v postopku zasegli le 8 steklenic viskija. Kot še sporočajo iz PU Koper, je posebno predrznost izkazal 17. julija. Ob približno 5. uri je po zunanjosti hotela v Piranu splezal na balkon in vstopil v sobo, kjer pa ga je zalotila gostja in ga pregnala. Ni šel daleč. Splezal je na balkon v drugem nadstropju, kjer je v sobi spal nemški državljan. Iz denarnice v nahrbtniku mu je sunil 600 evrov in odnesel pete. Nemec ga je sicer zalotil, a je Pirančan pravočasno pobegnil. 

Policisti so specialnega povratnika izsledili 30. julija, ga privedli v prostore policijske postaje, zaslišali, nato pa so ga bili primorani izpustiti na prostost, saj okrožno državno tožilstvo v Kopru zanj ni predlagalo pripora. So pa zoper 39-letnika podali kazensko ovadbo. Zdaj je osumljen tudi včerajšnjih vlomov v hotelski sobi v Portorožu, v katerih sta bivala britanski in belgijski državljan. Spet mu je dišala gotovina, a ga je Belgijec pri dejanju zasačil. Pirančan mu je ukraden denar vrnil in jo ucvrl.

Estrada

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!