Sodelovanje v šovu ni bilo enostavno, pravi, a zelo ceni to, da je dobila možnost naučiti se veliko novega. Sanja že od nekdaj rada kuha, v njej pa že trideset let tli tudi želja, da bi delala v kuhinji. Odkar je sodelovala v šovu, ji ponudb za delo ne manjka, zato si bo to željo kmalu tudi izpolnila. Zdaj tehta možnosti, kje bo v prihodnje profesionalno vrtela kuhalnico.
Sanja Sirk prihaja iz Bosne, a že trideset let živi v Sloveniji, kjer si je ustvarila družino. Odlično govori slovensko in nihče niti pomisli ne, da ni rojena v Sloveniji. »Sem sem prišla na dopust in ostala, saj me je Slovenija preprosto prevzela,« pravi mama treh hčera. Dve sta odrasli in že živita na svojem, najmlajša, enajstletna Tia Ana, pa je še osnovnošolka. Sanja je že tudi nona osemletni Ayli. »Uživam, ko se doma zbere vsa družina. Negujemo prav posebno tradicijo in vsaj enkrat ali dvakrat na teden se družina zbere za mizo ob skupnem kosilu. Menim namreč, da se prav za mizo ob dobri hrani razvije prav poseben odnos. Potrudim se, da vedno kaj dobrega skuham, predvsem tisto, kar jim je všeč. Sama pravim, da za družino kuham à la carte, se pravi, da upoštevam njihove želje in vsakemu posebej skuham tisto, kar mu je všeč. Do zdaj smo se že večkrat šalili, da bi bila jaz primerna kandidatka za MasterChef, a je ostalo le pri tem. Potem pa sem si pred zadnjo sezono rekla, zakaj pa ne. Vsakokrat ko sem se prijavila na internet, se mi je namreč pokazala prijavnica za sodelovanje v MasterChefu Slovenije. Ko se mi je to zgodilo še dvajsetič, pa sem zbrala pogum in se prijavila.«
Sanja priznava, da si je predstavljala, da bo vse skupaj bolj enostavno. »Sem domača kuharica, ki združuje kuhinjo mame in babice, pomešano s slovenskimi tradicionalnimi jedmi. Predstavljala sem si, da nas bodo v šovu malo poučili in nam pokazali razne tehnike pri pripravi jedi, a ni bilo nič od tega. Za mlade ljudi je to drugače. Oni potujejo, obiskujejo tuje restavracije, jaz pa sem za mnoge začimbe in jedi v šovu slišala prvič. Že kmalu pa vstopu v MasterChef Slovenija sem ugotovila, da sama ne bom zmogla, saj nisem poznala večine tehnik za pripravo jedi, za nekatere jedi pa sem prvič slišala. Zato mi je na pomoč priskočil Hajrudin Karajković, šef kuhinje iz Ville Andor v Ankaranu, ki mi je ponudil strokovno pomoč, hkrati pa me je ves čas tudi podpiral, me bodril in mi dopovedoval, da zmorem in da moram vztrajati. On ima veliko zaslug za to, da nisem obupala. Neizmerno sem mu hvaležna za vse, kar je naredil zame, in če sem odkrita, v veselje bi mi bilo delati z njim.«
Odkar se je pojavila v šovu MasterChef Slovenija, je Sanja dobila kar nekaj ponudb za delo v kuhinji. »Nisem se še dokončno odločila, katero ponudbo bom sprejela, vem pa, da se mi bo s tem uresničila dolgoletna želja. Že trideset let si namreč želim, da bi delala v kuhinji kakšne ugledne restavracije,« je iskrena Sanja, ki sicer že tri desetletja dela kot hotelska gospodinja. »Sem šefica sobaric, razporejam delo, preverjam, ali so izpolnjeni standardi, ali je posteljnina čista, ali so sobe pripravljene tako, kot je treba. Poskrbim tudi, da posebne goste v sobah pričakajo penina, sadje in druge pozornosti. Delo imam rada in dobro se razumem s sodelavci, a zdaj je prišel čas za spremembo in z veseljem se podajam na novo pot – v kuhinjo.«