Takrat si jih mnogi privoščijo več kot le enega, naši zvezdniki pa so v en glas povedali, da so najboljši domači krofi, še posebno če jih speče mama. Rekorderja med tistimi, ki smo jih poklicali, žal nismo našli, saj se vsak med njimi zadovolji le z enim ali dvema. Koliko pa jih zmorete pojesti vi naenkrat med pustom?
Saša Einsiedler
»Ne, krofov pa ne jem, niti za pusta ne. (smeh) Mogoče bi ga pojedla, če bi ga spekla moja mama ali kakšna dobra teta, da bi bili res domači, od začetka do konca. Trgovinskih pa ne jem. Tudi sicer namreč pazim na vnos sladkorja in bele moke, obojemu se poskušam izogibati.«
Miki Vlahovič
»O, a je videti, da ne maram krofov? (smeh) Seveda, izredno rad imam krofe in vsako leto komaj čakam na pusta, ko jih lahko jem in nisem v prekršku. Kot veste, se zadnje čase držim malo nazaj pri sladkorju in beli moki. Ravno zato pa komaj čakam na pusta, ko imam vso pravico in ne kršim nobenega zakona, da se lahko najem krofov. Privoščim si jih po kosilu in po večerji. Običajno zmažem dva velika krofa, saj eden pač ni nobeden. Zelo rad imam tudi manjše krofe, ki sem jih včasih sam tudi prodajal, tistih pojem vsaj dva ali tri.«
Nika Zorjan
»Krofe imam zelo rada – tako tiste z marelično marmelado kot prazne, ki so mi v bistvu še okusnejši. Privoščim si jih večkrat, vedno pa pojem enega ali pa kar dva. In jem jih čez vse leto, ne le za pusta.«
Sašo Stare
»Ne jem veliko krofov, jih pa jem. No, kdo pa ne je krofov? Ampak z njimi ne pretiravam. Najboljši so domači krofi in najboljši so bili babičini krofi, tisti so bili res odlični. Zdaj žal babice ni več. Včasih res kupim kakšen trgovinski krof, a nekatere stvari so preprosto najboljše domače, in med njimi je krof.«
Nuška Drašček
»Najraje imam tiste krofe, ki jih naredimo doma. Pečem jih tudi sama, a moram še vaditi. Moram pa povedati, da moja mama dela odlične krofe in da nismo prav nič prikrajšani zanje. Pojem največ dva krofa naenkrat, še raje pa enega in čez nekaj časa še enega. (smeh) In še to: veliko raje imam mlačne krofe kot pa čisto hladne.«
Matjaž Kumelj
»Pri nas se vsako leto začne že teden pred pustom, ko mama 'za vajo' speče prve krofe, da so potem, ko gre zares, res odlični. Sam jih ne pečem, jih pa vedno polnim z različnimi marmeladami, kremami, včasih eksperimentiram in naredim kakšno posebno polnilo. Najraje jih jem takoj, ko so pečeni, ko so še malo topli, seveda pa so tudi hladni odlični. Sicer pazim, da jih ne pojem preveč, čeprav včasih dobim prav nekakšen napad – takrat grem v trgovino, si jih nekaj kupim in si naredim pravi 'krof večer'.«