Lov

Drama na avtocesti: poln avto ilegalcev in pristanek helikopterja

T.L.
19. 12. 2017, 13.31
Posodobljeno: 19. 12. 2017, 13.47
Deli članek:

Voznik ni želel upoštevati navodil policije in raje bežal kljub temu, da je v vozilu, kot se je izkazalo, prevažal osem ilegalcev. Daleč pa ni prišel ...

Včeraj okoli 8. ure je 25-letni državljan Srbije vozil osebni avtomobil avstrijskih registrskih oznak po avtocesti A5, in sicer iz smeri Lendave proti Mariboru. Izven naselja Lormanje mu je pot s civilnim policijskim vozilom zaprla patrulja policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor. Policisti so ga s prižganimi modrimi lučmi na zadnji strani vozila in s svetlobno tablo z napisom "Vozite za menoj. Policija" v slovenskem in angleškem jeziku, pričeli ustavljati.

Voznik pa usmeritev policistov ni upošteval in je raje zapeljal na levi prometni pas, prehitel policijsko vozilo in z vožnjo nadaljeval v smeri Maribora. Vozilu sta s službenim vozilom sledila tudi policista PPIU Maribor in ga pričela ustavljati z modrimi lučmi na vozilu in s sireno.

Izven naselja Zamarkova pa je voznik dohitel voznika osebnega avtomobila z registrsko oznako MS. Z vozilom je zapeljal z desnega na levi prometni pas, pri tem pa hitrosti vožnje vozila ni prilagodil stanju vozišča, ki je bilo mokro, poleg tega pa ni vozil s hitrostjo, ki bi mu omogočala, da bi vozilo stalno obvladoval. Zato je z vozilom zapeljal v levo, izven smernega vozišča, in s sprednjim levim delom vozila trčil v zaščitno ograjo, ki ločuje smerni vozišči avtoceste.

Po trčenju je vozilo zavrtelo v desno in je še z zadnjim desnim delom oplazilo zaščitno ograjo, ki ločuje smerni vozišči. Zatem je vozilo odbilo proti desnemu robu vozišča, čez celotno smerno vozišče in ga pri tem na kolesih še enkrat zavrtelo v desno, tako da je z zadnjim delom trčilo v zaščitno ograjo ob desnem robu smernega vozišča avtoceste. Od tam je vozilo odbilo v levo, da je drselo čez celotno smerno vozišče, nakar je s prednjim delom trčilo v zaščitno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo na levem prometnem pasu desnega smernega vozišča.

Deli, ki so pri trčenjih vozila v zaščitno ograjo odpadli iz osebnega avtomobila, so prileteli v dve vozili: v že omenjeni osebni avtomobil MS registrskih oznak in ga poškodovali, in še v drugo vozilo, MB registrskih oznak, ki sta vozila v isti smeri.

Po trčenju voznik v beg

Po trčenju je voznik izstopil iz vozila, preskočil varovalno ograjo, stekel čez nasprotno smerno vozišče, preplezal žično varovalno ograjo avtoceste in s kraja prometne nesreče peš pobegnil v smeri Zamarkove. Ob 9.21 so ga v Zgornjem Partinju izsledili in prijeli policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

Po voznikovem begu je iz vozila izstopilo še šest oseb, ki so prav tako pričele bežati s kraja prometne nesreče. Vseh šest sta policista PPIU Maribor v bližini prijela. Naknadno sta v prtljažnem delu poškodovanega vozila odkrila še dve osebi. Eden od njiju je v prometni nesreči utrpel hude, drugi pa lahke telesne poškodbe. Za vseh osem oseb iz vozila so policisti ugotovili, da so ilegalni prebežniki in da so državljani Sirije, Iraka, Tunizije in Somalije.

Hudo telesno poškodovanega pribežnika je v UKC Maribor prepeljal helikopter HNMP. Zaradi pristanka je bila avtocesta nekaj časa popolnoma zaprta.

Policisti še vedno zbirajo obvestila in preiskujejo sume storitev večih kaznivih dejanj.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov