Črna kronika

V NOVIH ZVEZDAH: Primož Dolničar z oddajo na kanalu 24Kitchen

Lara Paukovič, Zvezde
20. 9. 2017, 12.00
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 13.53
Deli članek:

Na obrobju Ljubljane, v mirni hiši v Šentvidu, ima nekoč med drugim plesalec, režiser, voditelj, fotograf, danes pa predvsem kuhar in mizar, mizarsko delavnico.

V njej sprejema naročila podjetij in posameznikov, ki si v svojem prostoru želijo pohištvo iz masivnega lesa. Dizajn pohištva zasnuje Primož sam, saj ima zaradi vodenja oddaje Interierji pred leti izkušnje tudi z oblikovanjem. Ko konča delo v delavnici, pa se preseli nadstropje više, v kuharski studio, ki ga je prav tako opremil sam.

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

»Studio je poleg moje kuhe namenjen raznim kuharskim team buildingom, občasno pa se tu posname tudi kakšen spot,« pove. Kuharski team building? To sploh obstaja? »Gre za precej nov koncept, a sem prepričan, da bo kmalu postal nekaj povsem običajnega. Navadno gostim skupine po štirideset ljudi, največkrat iz različnih podjetij. Razdelimo jih v štiri skupine, nato pa vodimo skozi menije. Končna faza je, da sami pripravijo jedi, vse skupaj pa pospremita dobra glasba in vino, tako da so vsi zadovoljni. V soboto so tu za kuhinjskim pultom celo plesali,« pove Primož, ki mu uvajanje inovacij v slovenski prostor ni tuje. Poleg tega, da je prvi in za zdaj edini Slovenec, katerega oddaje predvaja mednarodni televizijski program 24Kitchen, je, ko je za Bežigradom še vodil gostilno, prvi uvedel tip odprte kuhinje, v kateri so se gostje, sede za točilnim pultom, lahko pogovarjali s kuharjem, bil pa je tudi eden prvih z vsak dan svežimi, drugačnimi meniji, odvisnimi od sezonske ponudbe. Na vprašanje, ali se ima za vizionarja, odgovori, da ne, vendar pa ob delu ves čas razmišlja, kaj novega bi lahko pripravil, da bi bilo ljudem všeč. »Ljudi imam najraje na svetu, zato želim narediti neko okolje, hrano, fotografijo, ki bodo pritegnili tudi druge.«

Več v aktualni številki revije Zvezde!

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja