Črna kronika

Je droga s smeškom "morilka" fantov, najdenih v Dravi?

R.T.
5. 4. 2016, 10.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zvezi z namigovanji, da je bila eden od dejavnikov pri nedavnih izginotjih mladostnikov tako imenovana »droga s smeškom« (5-Me0-MiPT), smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor.

Svet24
Pojavlja se vse več ugibanj, ali so primeri nedavnih izginotij Klemna v Ljubljani, Domna Simoniča v Mariboru ter pred tem še dveh drugih mladostnikov nekako povezani.

Kot je povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor, »ne letos ne lani so zasegli nobenega vzorca prepovedane droge, ki bi vseboval 5-Me0-MiPT. V letu 2014 smo v Sloveniji v eni izmed preiskav zasegli 208 tablet (skupno približno 48 gramov), ki so vsebovale 5-Me0-MiPT, v letu 2013 pa je bilo v štirih zadevah skupno zaseženih le nekaj tablet (skupno 3,67 grama), ki so vsebovale 5-Me0-MiPT, Tudi ob teh zasegih ne moremo govoriti o tem, da se je droga pojavila na tržišču, saj je bila, kot smo ugotovili, namenjena tujemu trgu«.

Med primeroma Domna Simoniča in Klemna Jakliča, tako Šadl, sicer »ni izkazane povezave, zaradi česar kriminalisti v teh dveh preiskavah ne sodelujejo«.

Govorice o povezavi ne potihnejo

Pojavlja se vse več ugibanj, ali so primeri nedavnih izginotij Klemna v Ljubljani, Domna v Mariboru ter pred tem še dveh drugih mladostnikov nekako povezani. Pogosto se v zvezi s tem omenjajo nove droge, ki naj bi pri osebi, ki jo zaužije, povzročila občutek izjemne vročine. Med raziskovanjem in spraševanjem ljudi, kaj bi lahko bilo krivo za izginotja mladostnikov, je naš novinar naletel na srhljivo zgodbo, ki še kako spominja na morebiten razplet dogodkov v primeru smrti Klemna Lenka in Petra Aplinca, katerih trupli so lani potegnili iz ledene Drave.

Truplo pogrešanega Klemna Jakliča so v nedeljo našli v Ljubljanici v bližini Zmajskega mostu, Domnovo truplo pa 31. marca v Dravi pri elektrarni Zlatoličje.

Eden od sogovornikov nam je povedal tole zgodbo: »Z družbo smo posedali v lokalu na Ravnah na Koroškem. Tik preden smo se namenili odpraviti proti domu, nam je neznanec častil pijačo. Glede na pozno uro smo se odločili, da pijače ne bomo spili, razen enega iz naše družbe, ki je pijačo vendarle zvrnil. Nato se je odpravil na WC. Ker se čez čas ni vrnil, smo ga šli iskat, a ga na stranišču nismo našli. Klicali smo ga na telefon, a se nam ni javil. Počasi smo se odpravili proti domu, ko smo med potjo prijatelja našli na mostu, oblečenega le v spodnjice. Želel je skočiti v reko. Ko nam ga je uspelo 'spraviti k sebi', se ni spomnil ničesar od trenutka, ko je spil tisto pijačo. Ni vedel, kako je prišel do mostu, ne kako se je slekel ali zakaj je želel skočiti. Zadeve na željo prijatelja, ki je spil pijačo, nismo prijavili policiji.«

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste