Horoskop

Bruno Šulman: vabijo ga tudi na dom, on pa si želi v Francijo

Carmen Leban, revija Lady
6. 11. 2021, 10.19
Posodobljeno: 6. 11. 2021, 10.56
Deli članek:

Zmagovalec letošnjega šova MasterChef Slovenija, Bruno Šulman, pravi, da se mu je po zmagi življenje temeljito spremenilo. Veliko časa posveča kuharski strasti in različnim dogodkom, ki jih prireja po vsej Sloveniji. Prav to pa je glavni razlog, da se je odpovedal športu, atletiki, ki jo je treniral vse od otroških let. Zdaj mu več kot olimpijske medalje pomenijo Michelinove zvezdice. Treninge pa namesto na stadionu raje izpelje pred štedilnikom.

Ana Gregorič
Bruno Šulman

Bruno Šulman pravi, da se je zavedal, da bo po zmagi vse drugače, a ni pričakoval tega, kar se dogaja. »Na srečo sem imel dovolj časa, da sem se na vse to pripravil, saj je bila oddaja posneta več mesecev prej, kot je bila predvajana na televiziji. Sprva je bilo kar nekaj zmede v moji organizaciji, saj so včasih stvari, ki so bile načrtovane, v zadnjem hipu doživele spremembe. Sam sem hotel vse urejati sproti, a kmalu sem ugotovil, da tako ne bo šlo. Veliko je tudi intervjujev, fotografiranj in še marsičesa.« Je pa Bruno še kako ponosen na svoje projekte, ki jih je izpeljal v zadnjem obdobju. »V treh mesecih sem pripravil 11 velikih dogodkov, na kar sem zelo ponosen, saj vem, da so bili izpeljani tako, kot je treba. Ni bilo vedno preprosto, a z dobrim načrtovanjem in sprotnim prilagajanjem se vse da. Nikoli si nisem mislil, da bom kuhal za sto ljudi, in dokazal sem, da tudi to zmorem, seveda v sodelovanju z izurjeno ekipo sodelavcev, ki so mi bili v veliko pomoč. Je bilo pa v zadnjem času tudi veliko povabil za kuhanje na domu, kar je postalo v Sloveniji pravi hit.« Številni si namreč zaželijo, da bi kateri izmed kuharskih zvezdnikov, ki so ga spremljali v šovu, kuhal v njihovi domači kuhinji in bi ga bolje spoznali, hkrati pa se pohvalili še pred sosedi in znanci. Sicer pa naš sogovornik pravi, da je zelo presenečen, da ga ljudje na cesti še vedno prepoznajo. »Tega res nisem pričakoval, saj je minilo že nekaj mesecev od tega, ko se je na televiziji končal šov MasterChef Slovenija. Nekateri me prosijo, ali se lahko z menoj fotografirajo, spet drugi me samo pohvalijo. Velikokrat opazim, kako me v lokalu gledajo in šepetajo, rekoč, to je pa tisti iz MasterChefa. Človek se vsega navadi, še zlasti zato, ker gre za pozitivne izzive in pohvale. Za zdaj se s kritikami še nisem srečal.«
Ima (pre)malo časa zase
»Res sem obremenjen, zdaj pa se je začelo še študijsko leto. Sem v zadnjem letniku psihologije in študij nameravam tudi končati, potem pa se bom podal novim izzivom naproti. Moja velika želja je pridobiti dodatna znanja na področju kulinarike, še najbolj me vleče v Francijo. Denarna nagrada ob zmagi v MasterChefu je še vedno skrbno spravljena, nekaj pa dam na stran tudi od prihodkov, ki jih zaslužim s svojimi aktivnostmi. Želim se preizkusiti tudi v kateri izmed restavracij z Michelinovimi zvezdicami, ker si želim, da bi v prihodnosti imel svojo restavracijo.« Veliko pozornosti posveti zdravi prehrani in lokalno pridelanim sestavinam. »Če mi le čas dopušča, se sam odpravim na tržnico in izberem sestavine, saj so te osnova dobre kuhinje. Slovenska hrana je zelo raznolika in polnega okusa, zato uživam, ko jo pripravlja. Prisegam namreč na tradicionalno slovensko hrano s sodobnim pridihom in pečatom, ki ga dodam jaz.« Bruno ima zaradi številnih obveznosti manj časa tudi zase in za šport. »Treniranje atletike sem zdaj postavil na stranski tir in se počasi od nje poslavljam. Nabralo se mi je toliko stvari, da preprosto ne zmorem več. Mi je pa šport dal dobro popotnico za življenje, naučil sem se discipline, vztrajnosti in tudi tega, kako sprejemati poraze. Atleti smo posebni ljudje in vseh teh letih sem spoznal ogromno prijateljev. V ponos mi je, da sem pred kratkim v hotelu Bohinj na večerji gostil prav atlete, ki sem jih malo pocrkljal z vrhunsko kulinariko. Res je bil prijeten večer.« Pove nam tudi, da se je že poigraval z mislijo, da bi izdal svojo knjigo receptov, a meni, da za to še ni pravi čas. »Vem, da se moram še veliko naučiti, in prepričan sem, da bom v prihodnjih letih zasnoval še veliko svojih receptov.« Kot pravi, doma skoraj ne kuha, zase pa si pripravi kaj na hitro. »Tudi za družino skuham zgolj ob kakšni posebni priložnosti, saj preprosto nimam časa. Več pa je doma eksperimentiranja, ko preizkušam nove recepte. Domači jih z veseljem degustirajo in so hkrati tudi moji kritiki.« Brunu življenje po koncu MasterChefa Slovenija teče hitreje. »Res je noro, toliko delam, da si nisem privoščil niti dopusta. S punco sva šla morje za dva dni, in to je to. Vendar se zavedam, da potrebujem malo odklopa, ker sem že pošteno utrujen, in upam, da mi bo v prihodnjih tednih le uspelo pobegniti na kratek oddih.«