Horoskop

Ni naključje, da nas skozi september vodi mravlja

T. Caro, sn
17. 9. 2021, 14.49
Posodobljeno: 17. 9. 2021, 14.54
Deli članek:

Ko se poletje počasi končuje, ljudje pričnemo postavljati svoje namere za zimske mesece. Živalska duhovna vodnica meseca septembra, mravlja, nam je pri tem v veliko pomoč.

Dreamstime
Že ena mravlja na kuhinjskem pultu pomeni rdeč alarm.

Seveda pa z energijami vodnice lahko sodelujemo, če jo bolje spoznamo. Kdo je torej v duhovnem smislu mravlja?

Prav mravlja je tipična žival, ki jo zaradi njene majhnosti poimenujemo s pomanjševalnico mravljica. A njena miniaturna podoba ji ne preprečuje, da ne bi imela ogromno volje.
Simbolika mravlje vas spominja, da velike stvari potrebujejo čas, a z odločnostjo in vztrajnostjo boste lahko dosegli vse. Glavno sporočilo, ki ga poskuša prenesti mravlja, je moč potrpežljivosti. V svetu, kjer se vedno išče takojšnje zadovoljstvo, vas spomni, da se potrpežljivost izplača – ali kot so radi dejali naši predniki: potrpežljivost je božja mast.

OSNOVNA VODILA
Pa si poglejmo vsa bistvena vodila septembrske duhovne živali.

Ne hitite
V vašem življenju zagotovo obstajajo področja, na katerih venomer hitite – zavedajte se, da je prav naglica lahko vzrok, da kaj pomembnega spregledate in svoje zmožnosti za dosego cilja s tem zapravite.

Ne prenehajte verjeti
Simbolika mravlje vas spodbuja k veri, da boste našli tisto, kar potrebujete, ko potrebujete. Vsak trenutek je poseben, saj nikoli več ne boste živeli popolnoma istega trenutka, zato nima smisla pospeševati stvari.
Vera se navezuje tudi na trdo delo in doseganje ciljev z vztrajnostjo. Verjemite ali ne, mnogi od tistih, ki jim uspe, tega ne storijo, ker imajo talent ali posebne lastnosti, ampak preprosto zato, ker v svojih poskusih ne obupajo, tudi če so sprva neuspešni.

Čislajte skupnost
Skupinsko delo je vedno potrebno. Urejenost pri opravljanju nalog bo dala boljše rezultate kot ravnanje na kaotičen ali neorganiziran način. Zato poskušajte zagotoviti, da bo vaša interakcija z nadrejenimi in sodelavci ter sodelovanje v družinskem krogu vedno temeljila na poštenosti, iskrenosti in trudu za skupnost.
Simbolika mravlje predstavlja pomen skupnosti in sodelovanja z drugimi v prijateljskem vzdušju za mirno sobivanje.

Uravnoteženje
Disciplina, načrtovanje, red, timsko delo in samožrtvovanje so v življenju velike vrednote. Seveda se morate naučiti učinkovito obvladovati svojo delovno obremenitev, da boste imeli čas za uživanje in sodelovanje pri drugih dejavnostih. Čeprav je delo v vašem življenju zelo pomembno, ne bi smelo biti vse.

DELO Z ENERGIJO MRAVLJE
Če se identificirate z mravljico, je to zato, ker radi trdo delate in se potrudite, da bo vse v redu. Svoje naloge opravljate natančno in odločno. Ste zelo vztrajni, optimistični in ne obupate zlahka zaradi številnih ovir, ki vam lahko pridejo na pot.
Lahko vas opišemo kot nesebičnega, saj ste se pripravljeni žrtvovati za večje dobro. Pravzaprav vedno mislite na druge pred svojim interesom.
Skrbite za svoje ljubljene in jim poskušate zagotoviti varno in stabilno okolje, v katerem se lahko počutijo srečne in zaščitene. Če menite, da vi in tisti okoli vas niste popolnoma varni, prosite to duhovno žival, naj bdi nad vami.
Vztrajnost je še ena od vaših vrlin in radi se vključujete v projekte, ki zahtevajo skupni trud, saj uživate v ideji, da delate v dobro skupnosti. Z odločnostjo in izjemno delovno etiko si lahko postavite neverjetno težke cilje in jih uresničite.
Po drugi strani pa v življenju ne porabite preveč časa za poziranje, spraševanje ali upiranje stvarem, ki vas motijo. Raje ne vplivate na naravni red stvari in prihranite energijo za gradnjo kot za boj. Včasih bi morali biti bolj samozavestni v tem, kar čutite in mislite. Tudi tu vam energija mravlje lahko izvrstno služi. Le zaprosite jo iskreno iz svojega srca – in na voljo vam bo.

NJENO POJAVLJANJE
Kdaj se bo mravlja najverjetneje pojavila v vašem življenju? Naj navedemo le najbolj tipične situacije:
-  Ko razmišljate, ali ste res pripravljeni izvesti neko nalogo. Vsi včasih dvomimo o svojih sposobnostih. Toda dajte si priložnost, da se izkažete. Tudi če gre za nalogo, ki je še niste dodobra preučili, nikar ne hitite z »ne«, saj je za vse vedno nekaj prvič. Morda boste presenečeni, ko ugotovite, da ste sposobni več, kot si mislite.
-  Ko iščete pot, za katero se vam zdi, da vam bo vzela najmanj napora, in pozabljate, da v življenju obstajajo nekatere stvari, ki jih ni mogoče doseči z bližnjicami.
-  Ko čutite potrebo, da se obkrožite z ljudmi, ki vas podpirajo. Strupeni ljudje imajo pogosto preveč pozornosti v vašem življenju. Bodisi zato, ker imate z njimi družinske vezi, bodisi ker ste z njimi povezani, vas vedno obdajajo in to vam povzroča velik stres. Poskusite razširiti svojo mrežo stikov in vključiti vanjo ljudi, ki vam nudijo svojo podporo, in se pričnite poslavljati od tistih, ki so v vaših prizadevanjih zavora.

MRAVLJA BI VAM REKLA

Vsak od nas na tem svetu ima svojo vlogo in včasih želimo imeti večji ugled kot svoj delež. Vztrajnost in delo v dobro skupnosti sta tudi pomembni vrednoti, ki puščata pečat v življenju drugih ljudi. 

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan