Televizija

Oddajo Dobro jutro so gledalci vzeli za svojo

A. M.
28. 8. 2024, 08.00
Deli članek:

V ponedeljek, 26. avgusta, se je na TV Slovenija 1 vrnila jutranja oddaja Dobro jutro!

Adrian Pregelj / RTV SLO
Od ponedeljka do petka gledalce na 1. programu Televizije Slovenija znova zbuja oddaja Dobro jutro, ki se je na male zaslone vrnila v ponedeljek, 26. avgusta.

Nova sezona ene najbolj prepoznavnih in priljubljenih oddaj na Televiziji Slovenija, oddaja Dobro jutro, se je že vrnila v svoj ustaljeni termin, sicer najprej v poletno obarvani izdaji Dobrega jutra. Od 2. septembra dalje pa bodo jutranjiki z gledalci znova spet vsak delovnik med 7. in 10. uro.

Kaj prinaša jesensko-zimska sezona?

Gledalce bodo zbujale ekipe iz ljubljanskega, mariborskega in koprskega studia. Ob ponedeljkih, sredah in petkih jih bodo v lepši dan iz ljubljanskega studia pospremili Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar, Monika Tavčar, Ana Tavčar in Karin Sabadin. Ob torkih bo oddajo pripravljala mariborska ekipa v sestavi Katja Treer in Andrej Geržina, na terenu bosta Goran Obradović in Veronika K. Žajdela, ki je tudi urednica oddaje. Vsak četrtek pa bo oddaja potekala iz koprskega studia, vodili jo bodo Erter Pust, Evgen Ban in Sabina Francek Ivović.

Adrian Pregelj / RTV SLO
Ljubica Mlinar

Od zajtrka do herojev

Iz ljubljanskega studia bodo ob ponedeljkih znani estradniki pripravljali zajtrk, v rubriki Jutranji heroji bodo gledalci spoznavali posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. V rubriki Ali je res? bodo raziskovali in iskali odgovore na večne dileme. Ponedeljek ostaja tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri bodo predstavili naravne rešitve za vsakodnevne težave. Ob sredah bodo poleg prometnih minut in pravnih nasvetov podajali predloge za dobre knjige in zanimive vsebine, ki jih bomo predvajali na TV Slovenija. Gledalci bodo lahko svoje znanje preizkusili v krajšem kvizu, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete, gostili pa bodo tudi strokovnjake, ki se bodo skupaj z voditeljema Špelo Močnik in Davidom Urankarjem lotevali poglobljenih debat o najrazličnejših temah in vsakdanjih življenjskih dilemah, pri debatah pa bodo s svojimi mnenji lahko sodelovali tudi gledalci. Sreda bo tudi športno obarvana, v rubriki Š kot šport bodo spoznavali nenavadne športe, gostili športne junake in komentirali ter napovedovali pomembne športne dogodke. Petki bodo med drugim kuharsko obarvani, z gledalci bodo delili gospodinjske nasvete, preverjali setveni koledar, vrača pa se tudi rubrika, v kateri bodo lahko gledalci pozdravili svoje bližnje in jim čestitali.

Adrian Pregelj / RTV SLO
Špela Močnik

Špela se veseli nove sezone

Voditeljica Špela Močnik se nove sezone že izjemno veseli. »Po poletju se vedno veselim nove sezone. Z dopusta se vrnemo spočiti, naspani, polni energije in svežega zagona, z novimi idejami. Že zato je jesenski start sezone vedno pospremljen z dobro voljo. Oddajo malo prevetrimo, dodamo nove rubrike; poskrbimo, da smo mi kot ustvarjalci in seveda gledalci zadovoljni. Najti dobro rubriko je izziv, torej takšno, ki bo gledalce tako informirala kot zabavala. Malo pa je izziv tudi, ko se moramo spet navaditi na bolj zgodnje vstajanje,« je strnila svoje misli.

Estrada

ana urbanc 1
Po hčerki Ivi zdaj še sin Jug

Igralka, ki je navduševala v Reki ljubezni, povila drugega otroka

Jaka Šinkovec
Edini samski Firbec

(Video) Jaka Šinkovec ni "blesav"

anita-sašo-švigelj-2
Estrada - morje zgodb z Anito Gošte

Anita Gošte razkrila dve zanimivosti o Nedi Ukraden

tjaša božič
Z Jasno in glasno!

(Video) Jasno Kuljaj in Ranka Babića zbegala pinjata Tjaše Božič

18_jan plestenjak 1
Ko si z nekom, si ustvariš dom

Jan Plestenjak o letu premora, življenju v dvoje in otrocih

masayah 1
'Ora mai'

Masayah: Dajmo živeti tako, da sledimo svojim sanjam in tistemu, kar nas najbolj veseli

Zanimivosti

trening, ženska-reprezentanca, nogomet
Zanimivosti

Trening slovenske ženske nogometne reprezentance

rep43-2024_naslovka
Zanimivosti

Bo ustoličil ali upokojil Janšo: ozadje političnega pokra Anžeta Logarja in Janeza Janše

PR 1000x660_Slow_Cooked_KV
Zanimivosti

Kdaj bo? Zdaj bo! Odkrijte umetnost počasnega kuhanja s PIK Slow cooked selection

arne hodalic
Avtobiografija

Arne Hodalič: Če bi imel možnost, bi vse to še enkrat ponovil

visoke grede
To ni velik lonec za rože

Visoke grede so vse bolj priljubljene na vrtu: pa jih znate pravilno narediti in pripraviti?

BRANJE PRAVLJICE
Pravljice

Že dojenčki uživajo ob poslušanju glasu staršev, ko pripovedujejo zgodbice