Zdravje

Pomoč za kožo pozimi

S. J.
9. 12. 2015, 22.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mraz, veter, ogrevanje, umazan zrak ter hitre menjave toplega in hladnega okolja ne vplivajo dobro na stanje kože. Na srečo so na voljo antioksidanti, ki v veliki koncentraciji učinkujejo na različne plasti kože in popravijo poškodovane dele.

Thinkstock
Po vseh do zdaj znanih raziskavah dnevni nanos zadostne količine antioksidantov na kožo pripomore k temu, da se zabrišejo znaki staranja, ki smo jih dobili z izpostavljanjem soncu.

Da bi koži ponudili kar najboljše, jo je treba negovati s kombinacijo različnih sestavin, ki učinkujejo na različne načine in na vse tipe kože tako, kot je za normalno delovanje telesa pomembno – da jemo raznoliko prehrano in v telo vnašamo pestrost sestavin, da to optimalno izvaja vse funkcije. Od sekunde, ko boste nanesli na kožo dobro kremo z antioksidanti, bodo ti delovali na različne načine in koži pomagali živeti zdravo. Vsak izbran izdelek naj vsebuje vsaj nekaj antioksidantov – več jih je, bolje je. Različne kombinacije in visoke vsebnosti antioksidantov iščite v kremah, serumih, pudrih in nepogrešljivi kremi za zaščito pred UVA- in UVB-žarki.

Antioksidanti tako znotraj telesa kot na koži delujejo v boju proti vnetjem.

Z antioksidanti je zmožnost kože, da se brani pred poškodbami od sonca, neprimerno močnejša. Po vseh do zdaj znanih raziskavah dnevni nanos zadostne količine antioksidantov na kožo pripomore k temu, da se zabrišejo znaki staranja, ki smo jih dobili z izpostavljanjem soncu. Kolagen se bolje izgrajuje, če imamo na koži dovolj antioksidantov in seveda obvezno dovolj visok faktor za zaščito pred soncem. Pomemben je izbor res dobrega seruma; če nič drugega, pa zato, da čez deset let ne boste videti dvajset let starejši!

Antioksidanti uničijo proste radikale, ki škodijo koži

Kadar je naša koža pod močnim vplivom zunanjih dejavnikov (izpušni plini, umazan zrak, klimatske naprave ali ogrevanje), se prosti radikali tvorijo na koži in jo napadajo. In ker se to dogaja vsak dan, se koža dejansko ne more sama zaceliti in do konca pozdraviti, zato na njej počasi, a vztrajno nastajajo vidni znaki staranja. Antioksidanti so tisti, ki koži pomagajo loviti in uničiti proste radikale ter jo varujejo tako, da se je tudi sama sposobna ubraniti pred napadi prostih radikalov in vnetji, sicer so ti vplivi premočni in vnetja trajajo predolgo.

Antioksidanti kožo zaščitijo pred vnetji

Antioksidanti tako znotraj telesa kot na koži delujejo v boju proti vnetjem. Prav ta so povzročitelji znakov staranja. Iz enega dneva v drugega ne opazimo in ne čutimo izgube elastičnosti ter mikrometrske poglobitve gub, z meseci in leti pa se ti znaki staranja vtisnejo v našo kožo za vedno. Preden bi lahko vnetja postala kronična, nas antioksidanti varujejo pred njimi in jih mirijo. Kronična vnetja na koži namreč povzročajo prav tisto, česar si najmanj želimo – izgubo elastičnosti kože, temne madeže od sonca, vidne kapilarice, rozaceo ali splošno občutljivost kože.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste