PRIPOROČILO S KNJIŽNIH POLIC

Pica doma

Oglasno sporočilo
1. 6. 2024, 16.31
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 12.58
Deli članek:

Vroča, čudovito dišeča, ravno prav hrustljava, pa še sočno-sladkast okus paradižnikove omake, popolno stopljen sir in drugi najljubši dodatki … se vam že cedijo sline?

Nasvet
Za pripravo dobre pice si je treba vzeti čas. Da bi testo postalo nežno, lahkotno in dobro prebavljivo, mora dolgo vzhajati.

Življenje je prekratko, da bi jedli slabo pico! V uredništvu revije Dober tek  smo pripravili tematsko izdajo Pica doma, namenjeno vsem, ki se želijo izuriti v peki tistih pravih pic, za katere testo fermentira 16 do 48 ur in ki sledijo načelu »manj je več«.

Morda ste se v zadnjem obdobju dodobra spoznali s kvasom in drožmi, usvojili kuhanje z iznajdljivostjo in se lotili novih podvigov, kot je peka pice doma. Morda ste se pridružili kateri od skupin na družbenih omrežjih, v katerih si domači picopeki vneto izmenjujejo mnenja in nasvete ali pa se lotili prebiranja zapisov na spletu in naleteli na kopico bolj ali manj uporabnih navodil. Tudi sami smo lotili raziskovanja in ugotovili, da lahko priprava dobre domače pice hitro postane zapletena.

Moči smo zato združili z zavzeto ekipo picerije Kralj Matjaž, ki je s svojim znanjem in izkušnjami razblinila marsikateri dvom in z nami delila svoje trike. Na več kot 100 straneh smo zbrali uporabne nasvete, podrobna navodila, večkrat preizkušene recepte za različne tipe testa in odlične ideje za obloge. Publikacijo je recenziral izkušen mojster Igor Peresson iz picerije Etna v Divači in dodal nekaj zamisli za nadgrajene gurmanske obloge pic.

Nasvet
Količino vode v testu (hidracija) je treba prilagajati moki, zunanji vlagi, načinu peke in tipu peči, v kateri bomo pico spekli.

Potopite se med platnice naše nove tematske izdaje Pica doma:

  • Naučite se izbrati odlične osnovne sestavine za popolno testo
  • Odkrijte skrivnosti dolge fermentacije, ki poskrbi za lahkotnejše testo in boljši okus
  • Spoznajte postopke gnetenja in oblikovanja testa
  • Usvojite peko na kamnu, jekleni plošči, v pekaču, na žaru …
  • Seznanite se s tehnikami in triki največjih mojstrov obrti

PRELISTAJTE REVIJO

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka