PRIPOROČILO S KNJIŽNIH POLIC

Pica doma

Oglasno sporočilo
1. 6. 2024, 16.31
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 12.58
Deli članek:

Vroča, čudovito dišeča, ravno prav hrustljava, pa še sočno-sladkast okus paradižnikove omake, popolno stopljen sir in drugi najljubši dodatki … se vam že cedijo sline?

Nasvet
Za pripravo dobre pice si je treba vzeti čas. Da bi testo postalo nežno, lahkotno in dobro prebavljivo, mora dolgo vzhajati.

Življenje je prekratko, da bi jedli slabo pico! V uredništvu revije Dober tek  smo pripravili tematsko izdajo Pica doma, namenjeno vsem, ki se želijo izuriti v peki tistih pravih pic, za katere testo fermentira 16 do 48 ur in ki sledijo načelu »manj je več«.

Morda ste se v zadnjem obdobju dodobra spoznali s kvasom in drožmi, usvojili kuhanje z iznajdljivostjo in se lotili novih podvigov, kot je peka pice doma. Morda ste se pridružili kateri od skupin na družbenih omrežjih, v katerih si domači picopeki vneto izmenjujejo mnenja in nasvete ali pa se lotili prebiranja zapisov na spletu in naleteli na kopico bolj ali manj uporabnih navodil. Tudi sami smo lotili raziskovanja in ugotovili, da lahko priprava dobre domače pice hitro postane zapletena.

Moči smo zato združili z zavzeto ekipo picerije Kralj Matjaž, ki je s svojim znanjem in izkušnjami razblinila marsikateri dvom in z nami delila svoje trike. Na več kot 100 straneh smo zbrali uporabne nasvete, podrobna navodila, večkrat preizkušene recepte za različne tipe testa in odlične ideje za obloge. Publikacijo je recenziral izkušen mojster Igor Peresson iz picerije Etna v Divači in dodal nekaj zamisli za nadgrajene gurmanske obloge pic.

Nasvet
Količino vode v testu (hidracija) je treba prilagajati moki, zunanji vlagi, načinu peke in tipu peči, v kateri bomo pico spekli.

Potopite se med platnice naše nove tematske izdaje Pica doma:

  • Naučite se izbrati odlične osnovne sestavine za popolno testo
  • Odkrijte skrivnosti dolge fermentacije, ki poskrbi za lahkotnejše testo in boljši okus
  • Spoznajte postopke gnetenja in oblikovanja testa
  • Usvojite peko na kamnu, jekleni plošči, v pekaču, na žaru …
  • Seznanite se s tehnikami in triki največjih mojstrov obrti

PRELISTAJTE REVIJO

Estrada

Jaka Šinkovec
Edini samski Firbec

(Video) Jaka Šinkovec ni "blesav"

anita-sašo-švigelj-2
Estrada - morje zgodb z Anito Gošte

Anita Gošte razkrila dve zanimivosti o Nedi Ukraden

tjaša božič
Z Jasno in glasno!

(Video) Jasno Kuljaj in Ranka Babića zbegala pinjata Tjaše Božič

18_jan plestenjak 1
Ko si z nekom, si ustvariš dom

Jan Plestenjak o letu premora, življenju v dvoje in otrocih

masayah 1
'Ora mai'

Masayah: Dajmo živeti tako, da sledimo svojim sanjam in tistemu, kar nas najbolj veseli

Jennifer Lawrence, nosečniški trebušček
Pričakuje drugega otroka

Oskarjevka Jennifer Lawrence pričakuje drugega otroka

Zanimivosti

rep43-2024_naslovka
Zanimivosti

Bo ustoličil ali upokojil Janšo: ozadje političnega pokra Anžeta Logarja in Janeza Janše

arne hodalic
Avtobiografija

Arne Hodalič: Če bi imel možnost, bi vse to še enkrat ponovil

visoke grede
To ni velik lonec za rože

Visoke grede so vse bolj priljubljene na vrtu: pa jih znate pravilno narediti in pripraviti?

BRANJE PRAVLJICE
Pravljice

Že dojenčki uživajo ob poslušanju glasu staršev, ko pripovedujejo zgodbice

mesoreznica-simbolična
Dobila bo 5000 evrov

Delavka, ki se je porezala med rezanjem salame bo dobila visoko odškodnino

srebrna-ribica, lepisma-saccharina
Srebrna ribica

Nadloga v stanovanjih in hišah: kako doma nad invazijo malih požrešnežev?