Zanimivosti

Spoznajte inovativno Pekarno Spar

Oglasno sporočilo
14. 2. 2022, 14.10
Posodobljeno: 14. 2. 2022, 14.12
Deli članek:

Pekarna SPAR je največkrat nagrajena pekarna za inovativnost v Sloveniji.

Že sedmo leto zapored je prejemnik prestižnega priznanja, ki ga Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeli najbolj inovativnim živilom.

Specialni kruhi z omamnim vonjem

Letos je v sodelovanju s chefom z Michelinovo zvezdico Gregorjem Vračkom prejela dve prestižni priznanji za SPAR PREMIUM kruh z bučno prgo. Prvo za inovativnost v skupini pekovskih izdelkov in drugo za inovativnost pri zniževanju soli v kruhih. Polkilski hlebček z bučno prgo (ostanek pri procesu stiskanja bučnega olja) je edinstven kruh, ročno oblikovan, brez kvasa, pripravljen z drožmi in iz slovenske pšenične moke. Okus zaznamuje značilna intenzivna aroma bučnic ter hrustljava skorja.

* V primerjavi s povprečno vrednostjo soli v običajnih vrstah kruha Pekarne SPAR.

Več o tej zmagovalni zgodbi Pekarne Spar si lahko ogledate na videu z voditeljem Davidom Urankarjem.

V preteklih letih so priznanje za inovativni izdelek leta prejeli pekovski izdelki, kot so polnozrnati kruh, tatarski hlebček, kruh z drožmi, pecivo Kalčko, ječmenov hlebček z znižano vsebnostjo soli* ter pirin kruh s kostanjem. Vse nagrajence lahko poiščete tukaj in si preberete še več o inovativnosti Pekarne SPAR.

Matjažev kruh zmaga

Vas zanima, kako poteka delo v Pekarni SPAR, kjer že leta nastajajo mnoga inovativna živila? Zdaj si lahko več ogledate v spodnjem videu, v katerem je voditelj David Urankar še enkrat obiskal pekarno SPAR. Izvedel je več o Matjaževem hlebcu, ki je med Slovenci zelo priljubljen. SPAR ta kruh nudi že od leta 2009, samo lani pa so prodali več kot 700.000 kosov. Matjažev hlebec slovi tudi po polnem okusu in dolgotrajni svežini. Peki v Pekarni SPAR ga pripravljajo po tradicionalnem postopku zamesa, hlebec pa je popolnoma brez aditivov. Prav svežina kruha je pri ljudeh ena izmed najbolj pomembnih lastnosti. Ker se tak kruh ne postara čez noč, vsega pojemo in ga ne zavržemo. Kruh je pripravljen iz izključno slovenske moke, poleg tega pa je prejel Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije.

Več o kruhu si lahko ogledate v videu!

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost