V Lidlovi ribarnici boste vsak teden našli široko in svežo ponudbo rib ter ostalih morskih dobrot. Vse od postrvi šarenke, lignjev, svežih školjk, lososa, kozic, orade in še veliko več. Izberite svoje favorite in naj se morske dogodivščine na domačem vrtu začnejo!
Če se s pripravo rib srečujete prvič, vam predstavljamo nekaj osnov. Za peko na žaru so primerne cele ribe, ribji fileji, kotleti, stejki in ribja nabodala. Pri nakupu bodite pozorni, da izberete svežo ribo – kot pravijo Lidlove žar legende, lahko to vidimo po očeh, škrgah in kompaktnosti njenega mesa. Na žaru pripravimo ribe s črvstim mesom, kot so orada, losos, tuna, mečarica, skuša, zobatec, brancin in postrv. Ko ste izbrali vašo ribo, jo morate, če boste pekli celo, najprej očistiti oziroma z nje odstraniti luske in drobovje ter oprati. Nato ribo pripravite po izbranem receptu. Danes z vami delimo recept Žar legend, kako se na žaru pripravi okusna orada:
Sestavine
- 400 g orade na osebo
- sol
- olivno olje
- kruh
Priprava:
Ribo nasolimo v trebušni votlini in od zunaj. Obrnemo jo takrat, ko oko dobi drugačno bravo (belo). Olivno olje dodamo na koncu.
Pa dober tek vam želimo!