Več kot 110 tekmovalcev, ki so se prijavili na tekmovanje, je 1. aprila prejelo dostop do spletnega dogodka z video navodili Lojzeta Čopa ter sestavinami in recepti za pripravo malo drugačnega velikonočnega menija. Za ustvarjanje kuharskih mojstrovin so imeli 7 dni časa – do 7. aprila so morali oddati fotografije svojih jedi, ki so bile videti več kot odlično; verjamemo pa, da so jih bili še posebej veseli tisti, ki so jih lahko tudi okusili.
Klasične sestavine v moderni preobleki
Komisija in bralci so imeli pri izbiri najboljših težko delo
Po pripravi jedi in oddaji tekmovalnih fotografij je sledilo ocenjevanje, pri čemer so polovico končne ocene prispevali bralci našega portala, polovico pa strokovna komisija. Urška Petelin, članica strokovne komisije in odgovorna urednica revije Dober tek je po ocenjevanju povedala, da delo komisije ni bilo lahko: "Z veseljem sem spremljala izjemen odziv in zagnanost ljubiteljskih kuharjev, ki so se odločili sodelovati v Velikonočni generalki. Čeprav komaj čakam dni, ko se bomo lahko ob okusnih jedeh znova sproščeno družili, sem ob pregledovanju prejetih fotografij uživala. Iz njih lahko razberem vztrajnost in ljubezen do priprave dobrih jedi, pa tudi odprtost za nove predloge in ideje. Tokrat smo sodelujoče morda presenetili, saj smo izbrali kar dve dobroti, ki ne veljata za tipično velikonočni, pa vendar so bili kos izzivu. Z igrivostjo in ustvarjalnostjo so preizkušali nove oblike in si dali duška pri okrasitvi čokoladnih pirhov, ki so bili videti res slastni. Komisija je znova imela težko delo pri izbiri nagrajencev, pohvale in čestitke pa si zaslužijo prav vsi! Upam, da so sodelujoče in njihove najdražje nove jedi navdušile in da se že veselijo prihajajočih izzivov."
Strokovno komisijo in bralce našega portala so najbolj navdušili:
1. MESTO: Urban Knez, Ljubljana
2. MESTO: Maruša Kavčič, Ig
3. MESTO: Anja Plantev, Šmartno pri Slovenj Gradcu
Poleg glavnih nagrad, ki so jih prejeli trije prvouvrščeni, je Velikonočna generalka po žrebu med vsemi tekmovalci, ki so oddali fotografije svojih jedi, s praktičnim darilom obdarila še Jasmino Gumpot iz Slovenske Bistrice, prav vsi, ki so oddali fotografije, pa prejmejo še kuharsko pozornost, ki jim bo prišla še posebej prav v prihajajočih toplih dneh. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!