Eden od bolj priljubljenih hobijev in razvedril zvezdnikov med prestajanjem časa v svojem domu zaradi koronske pandemije, je kuhanje in pečenje. Kaj radi pripravijo?
Puranje kroglice
Jessica Alba rada pripravi veliko zalogo okusnih puranjih mesnih kroglic in jih čez teden postreže z različnimi prilogami.
Potrebujemo:
1 kg mletih puranjih prsi
100 g drobtin
50 g sesekljanega korenja
50 g sesekljanih bučk
50 g sesekljane čebule
2 veliki jajci
2 žlici italijanske začimbne mešanice (enake količine sušene bazilike, origana in peteršilja, polovične količine sušenega in mletega rožmarina, timijana, rdečega čilija in česna)
1 žlica soli
2 žlici olivnega olja
80 g jušne osnove
Priprava:
V večji posodi zmešamo mleto puranje meso, drobtine, korenček, bučke, čebulo, jajca, začimbno mešanico in sol. Oblikujemo kroglice premera približno 3 cm.
V večji ponvi nad srednje močnim ognjem segrejemo olivno olje. V ponev položimo kroglice, jih večkrat obračamo in pečemo, dokler ne porjavijo - približno 7 minut.
V ponev dodamo tri četrtine jušne osnove, pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju, dokler kroglice ne vpijejo skoraj vse tekočine - približno 7 minut. Dodamo še preostalo jušno osnovo in na srednjem ognju kuhamo nepokrito, dokler se tekočina ne vpije in izpari.
Tradicionalni guacamole
Najljubši dodatek jedem Eve Longorie je enostavno pripravljena velika skleda omake guacamole. Izbrskali smo recepte za te jedi in jih z veseljem tudi preverili.
Potrebujemo:
6 zrelih avokadov
4 čvrste paradižnike
1 veliko čebulo
šopek svežega peteršilja
1 čili papriko (pekočo po okusu), mleto ali drobno nasekljano
sok 4 limon (približno 8 žlic)
2 žlički grobo mlete soli
Priprava:
Avokado olupimo, razkoščičimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Paradižnike narežemo na 1 cm velike kocke. Čebulo nasekljamo. Vse sestavine nežno, a dobro zmešamo v veliki skledi. Postrežemo.
Tunin sendvič
Chrissy Teigen je delila recept za sendvič, brez katerega si ne predstavlja nosečnosti. Kot glavna sestavina kraljuje preprosta konzervirana tuna, ki očitno tudi zvezdnikom pride zelo prav.
Potrebujemo (za dva sendviča):
160 g tune v lastnem soku (dve mali ali ena velika konzerva)
100 g majoneze
50 g drobno nasekljane čebule
4 drobno nasekljane kisle kumarice
1žlica gorčice
sol in poper po okusu
2 žlici masla
4 rezine belega kruha
6 rezin paradižnika
6 rezin sira po želji
Priprava:
V posodi zmešamo odcejeno tuno, majonezo, čebulo, kumarice, gorčico ter solimo in popramo po okusu.
Po eno žličko zmehčanega masla namažemo na vse štiri rezine kruha. Dve rezinipoložimoz masleno platjo navzdol in na stran kruha brez masla namažemo tunino mešanico. Na vsako rezino dodamo še polovico paradižnika in sira ter pokrijemo z rezino kruha, tako da je z maslom namazana stran na vrhu.
Ponev z debelim dnom segrejemo na majhnem ognju in vanjo položimo sendviča. Pečemo 5-6 minut navsakistrani,dokler kruh ni zlato obarvan in je sir stopljen.