Zvečer je vedno prijetno pojesti kaj toplega in ne preveč nasitnega. Ponujamo vam enostaven, lahek in okusen obrok.
Potrebujete:
1 manjšo muškatno bučo
2 korenčka
4 trikotnike topljenega sira ali nariban sir
sol, poper
Bučo in korenček očistimo narežemo na kose. Buče ni potrebno lupiti. Oboje skuhamo v osoljeni vodi. Vode naj bo le toliko, da prekrije kose zelenjave. Ko je zelenjava skuhana do mehkega - ponavadi v 10-ih minutah - s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo enakomerno gosto zmes. Dodamo še poper in razporedimo po krožnikih oziroma skodelicah.
V vsako skodelico oz krožnik, damo nekaj koščkov topljenega sira ali posujemo z žlico naribanega sira. Ta se bo zaradi toplote razstopil in juho naredil bolj kremasto.
Okrasimo lahko še z nekaj kapljicami bučnega olja in sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom.
Dodatna ideja: Če imate čas, lahko na maslu zelo na hitro opražite lističe česna. Česen naj bo v vroči maščobi le toliko, da zadiši, potem pa takoj odstavimo. Oboje dodamo v vodo s skuhano zelenjavo, predem zmiksamo s paličnim mešalnikom.