Zanimivosti

Ideja za lahko večerjo

kl
16. 9. 2020, 18.30
Deli članek:

Bučkina juha s korenčkom in topljenim sirom

splet
Bučkina juha

Zvečer je vedno prijetno pojesti kaj toplega in ne preveč nasitnega. Ponujamo vam enostaven, lahek in okusen obrok.

Potrebujete:

1 manjšo muškatno bučo

2 korenčka

4 trikotnike topljenega sira ali nariban sir

sol, poper

Bučo in korenček očistimo narežemo na kose. Buče ni potrebno lupiti. Oboje skuhamo v osoljeni vodi. Vode naj bo le toliko, da prekrije kose zelenjave. Ko je zelenjava skuhana do mehkega - ponavadi v 10-ih minutah - s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo enakomerno gosto zmes. Dodamo še poper in razporedimo po krožnikih oziroma skodelicah.

V vsako skodelico oz krožnik, damo nekaj koščkov topljenega sira ali posujemo z žlico naribanega sira. Ta se bo zaradi toplote razstopil in juho naredil bolj kremasto.

Okrasimo lahko še z nekaj kapljicami bučnega olja in sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom.

Dodatna ideja: Če imate čas, lahko na maslu zelo na hitro opražite lističe česna. Česen naj bo v vroči maščobi le toliko, da zadiši, potem pa takoj odstavimo. Oboje dodamo v vodo s skuhano zelenjavo, predem zmiksamo s paličnim mešalnikom.