Zvečer je vedno prijetno pojesti kaj toplega in ne preveč nasitnega. Ponujamo vam enostaven, lahek in okusen obrok.
Potrebujete:
1 manjšo muškatno bučo
2 korenčka
4 trikotnike topljenega sira ali nariban sir

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
sol, poper
Bučo in korenček očistimo narežemo na kose. Buče ni potrebno lupiti. Oboje skuhamo v osoljeni vodi. Vode naj bo le toliko, da prekrije kose zelenjave. Ko je zelenjava skuhana do mehkega - ponavadi v 10-ih minutah - s paličnim mešalnikom zmiksamo, da dobimo enakomerno gosto zmes. Dodamo še poper in razporedimo po krožnikih oziroma skodelicah.
V vsako skodelico oz krožnik, damo nekaj koščkov topljenega sira ali posujemo z žlico naribanega sira. Ta se bo zaradi toplote razstopil in juho naredil bolj kremasto.
Okrasimo lahko še z nekaj kapljicami bučnega olja in sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom.
Dodatna ideja: Če imate čas, lahko na maslu zelo na hitro opražite lističe česna. Česen naj bo v vroči maščobi le toliko, da zadiši, potem pa takoj odstavimo. Oboje dodamo v vodo s skuhano zelenjavo, predem zmiksamo s paličnim mešalnikom.