Zanimivosti

S tole jedjo boste na pikniku zablesteli

K.K.
22. 4. 2021, 10.02
Posodobljeno: 22. 4. 2021, 10.02
Deli članek:

Tradicionalno velja, da se s prvim majem začne sezona piknikov. Prav tako tudi velja, da se morajo na žaru peči čevapčiči. Toda zakaj ne bi letos poskusili kaj drugačnega?

Shutterstock

Mariniran svinjski vrat preseneti s svojo mehkobo in okusom. Sardelice pa so najbolj hrustljave prav, če jih spečemo nad žerjavico.

Pekoče začinjena potrebušina 

Sestavine:
3 žlice olja
3 žlice ostre mlete paprike
2 strta česnova stroka
pol žličke čilijevih kosmičev
kanec omake tabasko
4 rezine svinjske potrebušine (po 160 g)
2 rdeča čilija.

 
Zmešamo olje, mleto papriko, tabasko in čilijeve kosmiče, v tej marinadi povaljamo rezine svinjske potrebušine in čilija. Vse skupaj za najmanj dve uri postavimo v pokriti posodi v hladilnik. Na srednje vročem žaru pečemo potrebušino in čilija od šest do sedem minut z vsake strani. Med pečenjem obračamo, vsakokrat meso premažemo z malo mrzle vode.