Mariniran svinjski vrat preseneti s svojo mehkobo in okusom. Sardelice pa so najbolj hrustljave prav, če jih spečemo nad žerjavico.

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
Pekoče začinjena potrebušina
Sestavine:
3 žlice olja
3 žlice ostre mlete paprike
2 strta česnova stroka
pol žličke čilijevih kosmičev
kanec omake tabasko
4 rezine svinjske potrebušine (po 160 g)
2 rdeča čilija.
Zmešamo olje, mleto papriko, tabasko in čilijeve kosmiče, v tej marinadi povaljamo rezine svinjske potrebušine in čilija. Vse skupaj za najmanj dve uri postavimo v pokriti posodi v hladilnik. Na srednje vročem žaru pečemo potrebušino in čilija od šest do sedem minut z vsake strani. Med pečenjem obračamo, vsakokrat meso premažemo z malo mrzle vode.