Zanimivosti

Znova Kulinarični dan!

Oglasno sporočilo
2. 10. 2019, 14.47
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 15.00
Deli članek:

Naš prvi Kulinarični dan je požel toliko pohval in navdušenja, da kuharsko uspešnico ponavljamo. Zdaj je priložnost za vse, ki se nam maja niste uspeli pridružiti: 19. oktobra se bo ves dan intenzivno kuhalo in jedlo!

Marko Vavpotič/M24
Kulinarični dan

Tako kot na prvem Kulinaričnem dnevu, bomo tudi na ponovitvi priredili tri intenzivne kuharske delavnice z vrhunskimi kuharskimi mojstri in odličnimi sestavinami. Med vodeno vinsko degustacijo boste spoznali, kako pravilno ponuditi in degustirati vino, med odmori pa boste okušali dobrote izbranih slovenskih ponudnikov.

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Ribja delavnica

Na ribji delavnici se boste ustvarjali z vrhunskim chefom Gregorjem Rozmanom, ki je vodja protokolarne kuhinje na Brdu pri Kranju, zagotovo pa ste ga že spoznali prek malih ekranov – v kuharski oddaji »Kuharija na kubik« na nacionalni televiziji in kot žiranta v oddaji »Moja mama kuha bolje« na komercialni televiziji. Z Gregorjem se boste naučili oluskati in očistiti ribo, nato pa jo boste z ostrim japonskim nožem filirali in pripravili na raznolike načine: surovo boste pokusili kot karpačo, iz kosti skuhali ribjo osnovo, iz filejev pa pripravili presenetljivo glavno jed. Spoznali boste seveda tudi, kako prepoznati zares svežo ribo, da se boste uspeli izmuzniti vsem trikom manj poštenih prodajalcev.

Peka na žaru

Z mojstrom peke na žaru Matejem Stipaničem boste spoznali, kako izbrati pravo meso za žar, pravilno speči steak in kako peči velike kose mesa, kaj je direktna in kaj indirektna peka, zakaj izbrati zorjeno meso, kako na žaru spečemo kar celega piščanca in še mnogo več. Ob tem pa boste na žaru pripravili tudi priloge in sočne omake.

Slaščičarska delavnica

Mojster slaščic in zaprisežen čokoholik Gorazd Potočnik, ki ga poznate iz kuharskih oddaj »Gorazdova slaščičarna« in »Pregreha brez greha« vas bo naučil slaščičarskih tehnik, s katerimi boste doma slaščice stresali iz rokava! Pekli boste, okraševali in seveda okušali, medtem pa iz prve roke izvedeli številne trike, namige, najpogostejše napake in kako jih popraviti.

Marko Vavpotič/M24
Kulinarični dan

Privoščite si dan, zapolnjen z intenzivnimi kuharskimi delavnicami, namigi vrhunskih strokovnjakov, odlično hrano in vinom ter ga zaključite s popoldanskim razvajanjem s koktajli!

• kuharske delavnice z vrhunskimi strokovnjaki
• peka na žaru z Matejem Stipaničem (Custom grill)
• slaščičarska delavnica s chefom Gorazdom Potočnikom (Gox Sladkozvočje)
• ribja delavnica (čiščenje, filiranje in priprava rib – od jušne osnove do rižote)
• vodena vinska degustacija s sommelierjem
• degustacija oljčnih olj
• odmori s prigrizki in pijačo
• zaključno druženje s koktajli
• darila sponzorjev
• nagradna igra
• ugodnosti na naslednjem kulinaričnem dnevu

Kulinarični dan bo potekal v soboto, 19. 10. 2018 od 9. pa do 20. ure v Ljubljani (Šentvid). Cena vstopnice znaša 87 €. 

Več na www.dobertek.com!

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025