Kulinarično-dobrodelni projekt FerFud se je po burgerjih, žaru in ostalih dobrotah, ki ste jih lahko okusili v preteklih letih, v tokratni sezoni odločil preobraziti še zadnjo legendo ulične prehrane: slavni hot dog.
Nastale so izvirne kreacije po okusu top slovenskih osebnosti: veganske kuharice Tereze Poljanič, skejterja Timoteja Lampeta Ignjiča in pevca ter igralca Klemna »Clemensa« Mramorja. Njegov recept najdete spodaj.
En CRÈM DE LA KLÈM, prosim.
S pečeno slanino ovita slastna piščančja hrenovka, sir brie v beli bageti z avokadom, mlada čebula in sezonska solata. Kombinacija, ki bo nedvomno zadovoljila brbončice še tako zahtevnih gurmanov.
Sestavine za 4 osebe
GLAVNE SESTAVINE
• 1 original francoska bageta
• 4 piščančje hrenovke
• 70 g sira brie
• 60 g pečene mesne slanine
SALSA
• 1 avokado
• 50 g mlade čebule
• 1 ščep popra LE GUSTO
• 1 ščep soli
• 40 ml ekstra deviškega oljčnega olja MINOS
• 10 ml limetinega soka
PRILOGE
• 100 g svežega zelja
• 50 g zelene solate
• 10 ml sojine omake
• 40 g majoneze LOMEE
• 40 g svežega radiča
Navodila za pripravo
Avokado izdolbemo in ga z vilicami zmečkamo. Nato na drobno narežemo mlado čebulo. Avokado, čebulo, sol, poper, ekstra deviško olje in limetin sok zmešamo v salsa omako.
Zelje in solato narežemo na rezance. Zelje mariniramo z limetinim sokom in sojino omako, soljo in poprom.
Hrenovko razrežemo po dolžini na pol, odrežemo enako širino brieja in ga položimo med polovici hrenovke. Vse skupaj ovijemo v slanino. Hrenovko popečemo na ponvi, da dobi lepo barvo.
Bageto razrežemo po sredini. Najprej dodamo avokadovo salso, nato zelje in solato ter na to položimo hrenovko. Na hrenovko dodamo majonezo in mlado čebulo. Top!
Ko okusite svoj prvi Top Dog, se zagotovo ne boste mogli upreti še preostalim. Recepte ROCK’N’ROLKE s kranjsko klobaso, veganskega VEGESNEDA in morskega MR. FISHA najdete tukaj.
ČAS JE ZA TOP DOG MENI ŠT. 2
Za tokratni meni so moči združili prvi glas skupine Los Ventilos Urban Sever, osebna fitnes trenerka Nives Orešnik in eno najbolj vročih imen slovenske stand-up scene Tin Vodopivec. Štiri nove Top Dog kreacije boste lahko vse do konca septembra okusili na top dogodkih po Sloveniji.
Če si želite preizkusiti največje kulinarične hite letošnjega leta, lahko seznam prihajajočih dogodkov poiščete na spletni strani ferfud.si. Če pa na seznamu ne vidite svojega kraja, nas povabite – z veseljem se bomo odzvali in fine grižljaje pripeljali tudi k vam.