Pekoča omaka z rdečo papriko
Sestavine
- 100 g češnjevih paradižnikov
- strok česna
- velik čili (feferon)
- 3 velike žlice Ultra Hot Zvijezdine čili majoneze
- 200 g pečene rdeče paprike
- rezina kruha brez skorje
- žlica vinskega kisa
- sol in poper
Priprava
Češnjev paradižnik razrežemo na četrtine, česen olupimo in stremo, čili očistimo semen in nasekljamo, pečeno papriko grobo narežemo, kruh natrgamo na koščke. Vse sestavine damo v sekljalnik in sesekljamo v grob pire. Preložimo ga v skledo, pokrijemo s folijo in do postrežbe postavimo v hladilnik.
Namig:
Omaka se odlično poda k piščančjim bedrcem.
Omaka s sirom
Ta omaka je odlična v kombinaciji s piščančjimi perutničkami, rakovimi repki ali zelenjavo na žaru.
Sestavine:
- 70 g gorgonzole
- 30 g brie sira
- 100 g Zvijezda tradicionalne majoneze
- 200 g kisle smetane
- 1 sesekljana čebula
- pol žličke črnega popra
- sol po potrebi
Priprava
V dovolj veliko skledo pretlačimo gorgonzolo in brie sir. Dodamo Zvijezda tradicionalno majonezo, kislo smetano in sesekljano čebulo. Začinimo s poprom, po potrebi tudi s soljo. Dobro premešamo.