Burger s sirom in pečeno papriko
Sestavine za 2 osebi:
2 rdeči papriki
½ glavice hrustljave zelene solate (npr. romana)
4 rezine sira za žar (140 g)
1 brizg limetinega soka
olivno olje
1 majhen šopek bazilike
4 žlice Zvijezda tradicionalne majoneze
2 bombetki
sol, poper
Priprava:
1. Žar s pokrovom ali pečico (če bo dež) segrejemo na 220 stopinj. Papriko po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. S čopičem, ki smo ga pomočili v olivno olje, namažemo polovičke paprik z vseh strani. Solimo, popramo. Položimo jih na pekač in 20 minut pečemo, da zlato porjavijo.
2. Solato narežemo na štiri kose, splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, solimo, popramo, prav tako pomažemo z olivnim oljem. Na vroči rešetki popečemo solato in sir za žar.
3. Baziliko osmukamo in lističe pretlačimo v možnarju. Dodamo jo majonezi, ki smo jo izboljšali z limetinim sokom, soljo in poprom.
4. Bombetki razpolovimo, popečemo na obeh straneh in namažemo z majonezo. Na spodnji del položimo polovico paprike, dve rezini sira, drugo polovico paprike, solato in pokrijemo s kruhkom.