Za 4 osebe
Priprava: 20 minut + čas za hlajenje
Sestavine: 6 rumenjakov, 100 g mletih pistacij, 100 g sladkorja, 500 ml sladke smetane, 2 stroka vanilje.
In še: 100 g medu, 6 vejic svežega timijana, 100 g nesoljenih pistacijevih jedrc.
Priprava: Sladoled začnemo pripravljati dan prej. Timijan splaknemo z mrzlo vodo, ga osušimo in v med popolnoma potopimo cele vejice. Razpolovimo stroka vanilje in postrgamo sredici. Ti skupaj z rumenjaki in sladkorjem zelo kremasto stepemo, približno 8 minut. Med mešanjem počasi dodamo mlete pistacije. Dodamo še stepeno smetano. Sladoled napolnimo v modelčke in vsaj tri ure, najbolje pa čez noč postavimo v zamrzovalnik. Naslednji dan sladoled prelijemo s timijanovim medom in potresemo z grobo narezanimi pistacijami, ki smo jih prej popražili v ponvi brez maščobe.