Mini pite z jagodami in šparglji
Za 6 oseb

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Priprava: 45 min
Sestavine: 1 žlica moke, 250 g vlečenega testa, 3 jajca + 1 rumenjak, 75 g špargljevih vršičkov, 150 g jagod, 4 žlice kisle smetane, 10 rdečih poprovih zrn, 50 g parmezana, sol, poper.
Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj in pekač obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini razgrnemo testo in ga narežemo na šest enakih delov. Položimo jih v male pekače za pite. Razžvrkljamo eno jajce in z njim premažemo testo. Pite postavimo v pečico za 12–15 minut. V skledi zmešamo kislo smetano z jajcema in dodatnim rumenjakom, dodamo nariban sir, solimo, popramo in nadev vlijemo v ohlajene testene posodice. V nadev položimo tudi vršičke špargljev in umite polovičke jagod. Z jajcem premažemo tudi nadev. Potresemo s strtim rdečim poprom. Pečemo 20–25 minut, da se testo zlato obarva in je nadev pečen.