Če želite svoje goste resnično presenetiti, potem jih pripravite nabodala, nad katerimi bodo naravnost navdušeni.
Nabodala z govedino in zelenjavo
Sestavine:
- 700 g govedine (stegna)
- 10 majhnih paradižnikov
- 1 čebula
- 1 paprika
- 3 žlice olja
- žlička posušenega kopra
- 1 limona
- 1 žlica Zvijezda Tradicionalne majoneze
- pol žličke soli
- 2 ščepca popra
Priprava:
Govedino narežemo na centimeter velike kose. Paradižnik in papriko operemo. Paradižnik po potrebi razpolovimo, papriko narežemo na manjše kvadratke. Čebulo olupimo in razdelimo na četrtine. Iz limone iztisnemo sok, dodamo koper, olje, sol in poper. S pripravljeno marinado prelijemo govedino in pustimo 2 uri. Nato na lesena nabodala izmenično nizamo meso, papriko, čebulo in paradižnike. Pečemo na žaru približno 10 minut.
In za piko na i?
Zraven dodajte omako, v katero bodo gostje lahko pomakali nabodalca. S tole boste poskrbeli za nasmeške na obrazih.
Omaka za nabodalca
Sestavine
- 2 skodelici blagega Zvijezda kečapa
- ½ skodelice vode
- ⅓ skodelice jabolčnega kisa
- ⅓ skodelice rjavega sladkorja
- 2 žlici gorčice
- žlica čebule v prahu
- žlica česna v prahu
- ½ čajne žličke mlete pekoče paprike
- ¼ čajne žličke soli
Priprava
Vse sestavine zmešajte v kozici in jo rahlo ogrevajte približno 20 minut, ob tem pa omako nekajkrat premešajte. Nato jo odstavite s štedilnika in počakate, da se ohladi. To vam bo vzelo dodatnih 30 minut. Lahko jo uporabite takoj ali pa jo shranite v hladilnik, kjer lahko ostane največ en teden. Omaka je najboljša dan po njeni pripravi.