Solata v kozarčku
Za 4 osebe

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Priprava: 30 minut
Sestavine: 100 g kvinoje, 150 g korenja, 1 žlička masla, ½ kumare, 1 konzerva vložene čičerike, 1 granatno jabolko, 4 žlice olivnega olja, 3 žlice svetlega balzamičnega kisa, 3 žlice sezamovih semen, sol, poper, sesekljan peteršilj.
Priprava: Korenje očistimo in narežemo na koščke. Popražimo jih na žlički masla. Dodamo kvinojo, ki smo jo splaknili z mrzlo vodo, potem pa prilijemo vodo (po navodilih na embalaži) in na zmernem ognju kuhamo 15 minut. Posodo odstavimo in pustimo stati še 5 minut. Kumaro narežemo na koščke, čičeriko odcedimo. Iz granatnega jabolka vzamemo semena. Koščke kumare, čičeriko in semena granatnega jabolka vmešamo h kvinoji. Za preliv zmešamo olje, kis, sol, poper. Prilijemo k solati in dobro premešamo. Potresemo s peteršiljem in postrežemo v kozarčkih.