Zanimivosti

Privoščite si solato v kozarčku!

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
19. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Zelena je barva pomladi. Naravo preplavi z obetom novega življenja, na krožniku nam vzbuja tek in vrača svežino, ki vsem prija po koncu zime.

Revija Zarja
Solata v kozarčku

Solata v kozarčku

Za 4 osebe

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava: 30 minut

Sestavine: 100 g kvinoje, 150 g korenja, 1 žlička masla, ½ kumare, 1 konzerva vložene čičerike, 1 granatno jabolko, 4 žlice olivnega olja, 3 žlice svetlega balzamičnega kisa, 3 žlice sezamovih semen, sol, poper, sesekljan peteršilj.

Priprava: Korenje očistimo in narežemo na koščke. Popražimo jih na žlički masla. Dodamo kvinojo, ki smo jo splaknili z mrzlo vodo, potem pa prilijemo vodo (po navodilih na embalaži) in na zmernem ognju kuhamo 15 minut. Posodo odstavimo in pustimo stati še 5 minut. Kumaro narežemo na koščke, čičeriko odcedimo. Iz granatnega jabolka vzamemo semena. Koščke kumare, čičeriko in semena granatnega jabolka vmešamo h kvinoji. Za preliv zmešamo olje, kis, sol, poper. Prilijemo k solati in dobro premešamo. Potresemo s peteršiljem in postrežemo v kozarčkih.

Objavljeno v reviji Zarja št. 15, 9. 4. 2019.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025