Pomladni zapečenec s peteršiljem
Sestavine za 4 osebe:
1 kg krompirja
½ šopka peteršilja
1 strok česna
1/2 žličke soli
poper
muškatni orešček
250 ml smetane za kuhanje
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.
3. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo in osušimo. Lističe osmukamo in sesekljamo.
4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s peteršiljem, soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.
5. Smetano zlijemo čez zelenjavo v pekaču in pečemo 50 minut.