Zanimivosti

Hrustljavo pečen krompir

M. S., Maja
17. 5. 2018, 11.01
Deli članek:

Ljubitelji krompirja (in med Slovenci jih ni malo!) so si edini: to je zelenjava za vse letne čase. Spomladi dela družbo svežim zeliščem in mladi zelenjavi.

Revija Maja

Pomladni zapečenec s peteršiljem

Sestavine za 4 osebe:
1 kg krompirja
½ šopka peteršilja
1 strok česna
1/2 žličke soli
poper
muškatni orešček
250 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

3. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo in osušimo. Lističe osmukamo in sesekljamo.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s peteršiljem, soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

5. Smetano zlijemo čez zelenjavo v pekaču in pečemo 50 minut.

Preberite tudi: Na žlico: porova enolončnica z mletim mesom. Kliknite TUKAJ!