Zanimivosti

Pripravite slastno lazanjo, ki bo teknila tudi veganom!

M. S., Maja
4. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Ljubitelji italijanske kuhinje prisegajo na lazanjo, to je slastno zloženko iz listov testa in bogatega nadeva. Lahko je mesni, gobji, ribji ali zelenjavni, morda kombinacija dveh ali treh sestavin, kar nam pač najbolj tekne. Vsakič, ko zloženka zadiši iz pečice, pa ne glede na prevladujoč okus velja, da se nam pocedijo sline.

Revija Maja

Veganska lazanja

Sestavine za 4 osebe:
1 bučka
1 jajčevec
4 paradižniki
6 žlic olivnega olja
sol, poper
300 g tofuja
200 ml ovsenega mleka
400 g sojine smetane
200 g pasiranega paradižnika
2 žlici paradižnikove mezge
2 žlici zelišč (npr. timijan, origano, rožmarin)
9 listov za lazanjo (brez jajc)
150 g nastrganega veganskega sira
bazilika

Priprava:

1. Bučko, jajčevec in paradižnik očistimo in narežemo na rezine. Rezine jajčevca in bučke na hitro popražimo z obeh strani na vročem olju. Solimo, popramo. Tofu narežemo na rezine.

2. Ovseno mleko, sojino smetano, paradižnik (pasiran in mezgo) zmešamo, dodamo zelišča, solimo, popramo.

3. V manjši pekač vlijemo nekaj omake, nanjo pa zložimo v plasteh liste za lazanjo, zelenjavo in tofu. Potresemo s sirom in pečemo 50 minut na 180 stopinjah. Okrasimo z baziliko.

Preberite tudi: Riževa ponev z morskimi sadeži. Kliknite TUKAJ!