Veganska lazanja
Sestavine za 4 osebe:
1 bučka
1 jajčevec
4 paradižniki
6 žlic olivnega olja
sol, poper
300 g tofuja
200 ml ovsenega mleka
400 g sojine smetane
200 g pasiranega paradižnika
2 žlici paradižnikove mezge
2 žlici zelišč (npr. timijan, origano, rožmarin)
9 listov za lazanjo (brez jajc)
150 g nastrganega veganskega sira
bazilika
Priprava:
1. Bučko, jajčevec in paradižnik očistimo in narežemo na rezine. Rezine jajčevca in bučke na hitro popražimo z obeh strani na vročem olju. Solimo, popramo. Tofu narežemo na rezine.
2. Ovseno mleko, sojino smetano, paradižnik (pasiran in mezgo) zmešamo, dodamo zelišča, solimo, popramo.
3. V manjši pekač vlijemo nekaj omake, nanjo pa zložimo v plasteh liste za lazanjo, zelenjavo in tofu. Potresemo s sirom in pečemo 50 minut na 180 stopinjah. Okrasimo z baziliko.