Zanimivosti

Mala sladka lakota: rjavčki z oreščki in višnjami

M. S., revija Maja
18. 3. 2018, 13.00
Deli članek:

Včasih je dovolj že en grižljaj, da potešimo sladko lakoto, ki se nam začne oglašati tam enkrat popoldne.

revija Maja
Rjavčki z oreščki in višnjami

Rjavčki z oreščki in višnjami


Sestavine za 20 koščkov:
100 g mešanih oreščkov (npr, orehi, mandlji, indijski oreščki)
200 g temne čokolade
1 strok vanilje
100 g masla z manj maščobe
70 g sladkorja
1 ščepec soli
3 jajca
150 g vloženih višenj
100 g moke
1,5 žličke pecilnega praška
100 g temne čokolade za preliv

Priprava:
1. Čokolado in oreščke na grobo sesekljamo. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Vaniljin strok razpolovimo in postrgamo sredico.
2. Maslo, sladkor, vaniljino sredico in ščepec soli kremasto stepemo. Počasi vmešamo jajca in stopljeno čokolado.
3. Višnje odcedimo in osušimo s papirnato brisačo. Dodamo jih jajčno-čokoladni zmesi in vmešamo še dve tretjini oreščkov.
4. Moko in pecilni prašek zmešamo in stresemo k testu. Vlijemo ga v pekač (velikosti 30 x 20 cm), obložen s papirjem za peko, in pečemo pol ure na 175 stopinjah.
5. Ko se pečen kolač rahlo ohladi, ga zvrnemo iz pekača. Medtem pripravimo preliv - stopimo čokolado in jo prelijemo prek kolača. Ko se ohladi, ga narežemo na 20 kock in potresemo s preostalimi oreščki.

Preberite tudi: Prigrizki, ki kurijo maščobo. Kliknite TUKAJ!

Estrada

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu