Zanimivosti

Ta teden kuhamo s … pevko ansambla Šepet Laro Voler

Lara Paukovič, Zvezde
16. 10. 2017, 09.00
Deli članek:

Piščančja rulada z mehiško mole omako

»Zelo rada kuham – in jem,« pravi simpatična pevka ansambla Šepet Lara Voler. »Kadar nimam časa za pripravo obroka, za mojo prehrano skrbi babica, če kuham sama, pa si rada vzamem čas, da jed pripravim v miru.« Babica je tudi zaslužna za njeno ljubezen do kuhanja, saj ji je od mladih nog pomagala pri lupljenju zelenjave in podobnih opravilih. »Če z menoj kuha fant Aljaž, mu rada malce zatežim, kako in kaj mora biti narejeno,« še priznava.

Sestavine:

  • piščančje prsi brez kože
  • 200 gramov špinače
  • 200 gramov pečene slanine
  • 6 guajillo čili paprik, 6 ancho čili paprik, 6 arbol čili paprik
  • 2 skodelici piščančje jušne osnove
  • 1 koruzna tortilja
  • 3 paradižniki (prerezani na pol)
  • 3 tomatillosi (majhni zeleni paradižniki)
  • 1 sesekljana bela čebula
  • 8 strokov česna
  • ¼skodelice surovih arašidov
  • 2 žlički kuminovih semen
  • 1 žlička origana
  • 1 cimetova palčka
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ½ žličke koriandrovih semen
  • 9 gramov sezamovih semen
  • ½ skodelice mandljev
  • ½ skodelice orehov
  • ½ skodelice rozin
  • 100 gramov temne čokolade
  • malo sladkorja
  • sol

Priprava:

Piščančje prsi razrežite in rahlo potolcite s kladivom, da dobite večjo površino. Špinačo očistite in liste blanširajte v vreli slani vodi. Dobro jih odcedite in sotirajte na vročem olivnem olju. Pustite, da se ohladijo. Potolčene polovice piščančjih prsi nadevajte s špinačo, zvijte v rulado in ovijte s tanko narezano slanino. Rulade zavijte v aluminijasto folijo in pecite petnajst minut pri 170 stopinjah Celzija. Čili paprikam odstranite semena in jih popecite v suhi ponvi. Dodajte rozine in med mešanjem pražite še nekaj minut, dokler se ne napihnejo. Sestavine iz ponve pretresite v skledo, prelijte z vrelo vodo in obtežite s ploščo. Pustite namakati približno trideset minut. Namočene čilije skupaj s piščančjo jušno osnovo dodajte v mešalnik. Koruzno tortiljo narežite na tanke koščke, ki jih ob stalnem mešanju popecite na srednje močnem ognju. Ko rahlo porjavijo, jih stresite v mešalnik. V suhi ponvi popecite tudi paradižnik in tomatillose. Ko se zmehčajo in rahlo počrnijo, jih stresite v mešalnik. Nato na olivnem olju 5–8 minut pražite čebulo, česen, arašide, rozine, kuminova semena, origano in cimet. Popražene sestavine stresite v mešalnik. V mešalnik dodajte še preostale sestavine za omako, nato pa vse skupaj gladko zmeljite in vlijte nazaj v ponev. Mešanico kuhajte na srednje močnem ognju približno petnajst minut. Na koncu v omako vmešajte čokolado, sladkor in sol. Na zmernem ognju kuhajte še 10–15 minut. Kot prilogo lahko ponudite kuhan riž z dodatkom olivnega olja.

Estrada

pf-na-v-1-pelko
Vip Petek na TV Veseljak Golica

Primorski fantje na Veseljaku: »Morda nas bo od zgoraj pozdravil tudi Bogdan«

1731506601-z-jasno-in-glasno-1731506560883
TV Veseljak Golica

Jasna s Saško Smodej in Dejanom Dogaja

Karel III
Današnji slavljenec

Foto: Karel III. bo 76. rojstni dan praznoval delovno.

Tako kralj Karel kot njegova žena Camilla sta jasno pokazala svoje navdušenje nad konjskimi dirkami,
Estrada

Preiskava zasebnih nepremičnin britanskega kralja razkriva sporne posle

rdeča-preproga-aktual
Novost

Aktualov rojstni dan: Rdeča preproga za nastopajoče, voditelje in oboževalce

damjan murko 1
Pogumni načrti

Bo Damjan Murko nastopil v Stožicah?

Zanimivosti

panuozzo1
Slastna alternativa

Panuozzo – še ena zvezda iz sveta pice

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?