Sestavine za 4 osebe:
- 250 g svežega lososa
- 1 korenček
- 1 manjši por
- 1/2 stebla belušne zelene
- 2 žlici masla
- 400 ml čiste ribje juhe (lahko nadomestimo z zelenjavno)
- 400 ml čiste zelenjavne juhe
- 200 g naribanega poltrdega sira
- 3 žlice belega vina
- 1 žlička jedilnega škroba
- 1 rumenjak
- sol in poper
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 2 žlici sesekljanega koprca
Priprava:
- Korenček, por in zeleno očistimo in na drobno zrežemo. V posodi na stopljenem maslu popražimo zrezano zelenjavo, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Prilijemo obe vrsti čiste juhe, zavremo in kuhamo 5 minut.
- V skodelici gladko zmešamo škrob z vinom. Meso lososa brez kosti in kože narežemo na kockice, dodamo juhi in kuhamo 5 minut. Nato dodamo nariban sir in škrob, premešamo in prevremo.
- Nazadnje posodo odstavimo, primešamo stepen rumenjak, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in potresemo s sesekljanim koprcem.