Zanimivosti

Ribja juha z lososom in sirom

Maja Poljšak, Maja
1. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Na žlico.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g svežega lososa
  • 1 korenček
  • 1 manjši por
  • 1/2 stebla belušne zelene
  • 2 žlici masla
  • 400 ml čiste ribje juhe (lahko nadomestimo z zelenjavno)
  • 400 ml čiste zelenjavne juhe
  • 200 g naribanega poltrdega sira
  • 3 žlice belega vina
  • 1 žlička jedilnega škroba
  • 1 rumenjak
  • sol in poper
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • 2 žlici sesekljanega koprca
hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Priprava:

  1. Korenček, por in zeleno očistimo in na drobno zrežemo. V posodi na stopljenem maslu popražimo zrezano zelenjavo, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Prilijemo obe vrsti čiste juhe, zavremo in kuhamo 5 minut.
  2. V skodelici gladko zmešamo škrob z vinom. Meso lososa brez kosti in kože narežemo na kockice, dodamo juhi in kuhamo 5 minut. Nato dodamo nariban sir in škrob, premešamo in prevremo.
  3. Nazadnje posodo odstavimo, primešamo stepen rumenjak, solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreščkom in potresemo s sesekljanim koprcem.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost