The Sticky Licks

»Od zdaj naprej komade pišemo v slovenščini«

Nejc Simšič
30. 5. 2022, 20.13
Deli članek:

Rockerska zasedba The Sticky Licks, katere člani so Matic Burazer, Janez Rotman, Primož Verdinek, Bratko Zavrnik in Mario Pešić, slednjega trenutno gledamo v oddaji Znan obraz ima svoj glas na Pop TV, je izdala nov singel z naslovom Nama je lepo.

Arhiv izvajalcev
Rockovska skupina The Sticky Licks je po dolgem premoru te dni izdala novo pesem.

Skupina The Sticky Licks je nastala leta 2011, uspešno koncentrirala, izdala album, nato pa pred štirimi leti šla »na pavzo«. Pred dnevi so se njeni člani spet združili in zdaj predstavljajo novo pesem.

Fantje, po nekajletnem premoru se vračate s prvim singlom.

Da, bili smo na neki taki »pavzi«. Lahko bi rekli, da smo gnezdili. Vsak je nekaj delal. Eden je iskal službo, drugi je dobil otroka, ali pa se nam preprosto ni dalo. Potem je prišla še korona in nismo bili aktivni štiri leta. Med zadnjim koncertom in prvim letošnjim nastopom je minilo 1404 dni.

Če se vrnemo čisto na začetek, kako je skupina nastala?

POP TV
Priljubljeni tekmovalec šova Znan obraz ima svoj glas Mario Pešić se je pred dnevi spet združil s skupino The Sticky Licks.

Skupina je nastala leta 2011. Jaz (Matic, op. p.) in Janez sva imela skupino še iz srednješolskih časov. Bandu se je leta 2009 pridružil Mario, potem sva z Bratkom skupaj začela živeti v Ljubljani in izgubili smo basista, tako da sem jaz s kitare presedlal na bas in smo nastali The Sticky Licks. Do zdaj smo izdali en EP in album.

In zdaj prihaja nov singel, zakaj naslov Nama je lepo?

Naslov pesmi je bil prvotno Hej, hou! oziroma Nama je lepo. »Fora« komada je bila v tem, da karkoli v življenju počneš, če to počneš z nekom, je lepše, kot če si sam.

Njeno besedilo pa ste še bolj razširili, kajne?

Da, želeli smo povedati, da vsi nekaj zidajo, delajo gradove in postavljajo spomenike ter se imajo za bogove. V grobem je predstavljeno, da ljudje samo dajejo na kup stvari in ne vedo, kaj bi s seboj v življenju, a na koncu, ko pride gospa s koso, imamo vsi enak zaključek. In zato je najboljše, če v življenju najdeš nekega partnerja – ali je to prijatelj, žena, band – in poskušaš te trenutke deliti z najdražjo osebo.

Je pesem dolgo nastajala?

Da, še pred obdobjem korone. Zdaj, ko smo se po letih premora dobili, smo pogledali, katere pesmi imamo že narejene in katere imajo potencial, ter smo se odločili za to. Tekst sva pred desetimi leti začela ustvarjati s Francem Vezelom, ki je bil na priznanem slovenskem festivalu šansona. Potem sva izgubila stik, pesem je bila napol napisana, gospoda je žal zadela kap in se je nehal ukvarjati s tem, tako da sem zdaj sam dokončal besedilo na podlagi tega, kar sva skupaj nastavila. Tako da je besedilo plod dveh avtorjev.

Kakšni so načrti za naprej?

In vsi so bili tiho. (smeh) Do avgusta bi radi naredili dovolj materiala za nov repertoar, da bi na koncertih igrali svoje nove komade. Dva sta že v izdelavi, tako da ju nameravamo izdati v začetku julija. Stari material je večinoma v angleščini, samo ena pesem je bila slovenska. Ves nov material bi radi naredili v slovenščini, s tem smo se vsi strinjali. Fino nam je ustvarjati v slovenščini. Sledijo pa koncerti; za zdaj imamo načrtovan koncert na letnem odru Ruše.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan