Res je, da je nerjaveče jeklo optimalna izbira za mnogo kuhinjskih površin in aparatov, saj je skoraj neuničljivo in zelo odporno, ima pa eno slabo lastnost - hitro se umaže. Predvsem so na njem dobro vidni vsi odtisi rok (tudi čistih) ter sledi čistil, krp in vode. Kako si pomagamo, da bodo naše površine iz nerjavečega jekla vedno brezhibne?
Odgovor leži v preparatu iz domače kuhinje, ki ga imamo v omari prav vsi - to je navaden kis. V pršilki zamešamo polovico kisa in polovico vode (razmerje 1:1), s tem navlažimo krpo iz mikrovlaken in očistimo vse naše površine iz nerjavečega jekla, ki se bodo kar bleščale.
To čistilno sredstvo je odlična alternativa mnogim kemikalijam, ki jih vsebujejo kupljeni preparati. S kisom in vodo lahko očistimo tudi zamazane lonce, ponve, umivalnike, krožnike in pribor.
Kis se pogosto uporablja kot naraven uničevalec bakterij, ki dezinficira površine, saj vsebuje ocetno kislino. Med drugim se uporablja tudi za čiščenje stekla, kuhinjskih pultov, tuš kabin in kadi, školjk, tal, pralnih strojev, pečic - navadnih in mikrovalovnih - ter celo oblačil.