Že res, da je v trgovinah na voljo na stotine pripomočkov, ki olajšajo kuhanje in pripravo hrane. A obstajajo tudi preprostejši pripomočki, ki jih boste našli v vsakem domu, brez nepotrebnega zapravljanja. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj odličnih trikov, ki vam bodo v pomoč, ko bodo vsi drugi pripomočki za pripravo hrane zatajili.
Odpiranje steklenic z zamaškom iz plute
Ste tudi vi nekje izgubili odpirač in to ugotovili prav v trenutku, ko ste hoteli odpreti steklenico vrhunskega vina, namenjenega posebni priložnosti? Ne trudite se s kuhalnico in drugim kuhinjskim priborom, saj boste zamašek tako le potisnili v notranjost steklenice ali ga nadrobili. Ob rob steklenice, med vinom in zamaškom, nastavite plamen in steklenico na tem mestu segrevajte. Pritisk bo povzročil, da bo zamašek kar poletel iz steklenice, kot bi odpirali peneče vino.
Olupite kivi
Tudi vi obožujete kivi, a ga ne jeste, ker ga ne marate lupiti? Številni priporočajo trik z žlico, ki sicer lepo zaobjame mesnato sredico, a se lupina tako velikokrat strga in je zato kivi vseeno treba olupiti še z nožem. Preizkusite trik z metlico za stepanje. Zarinite jo v zeleno meso in obrnite, da izrežete celoten krog. Preprosto, kajne?
Lupljenje krompirja
Tega opravila se vsakdo otepa, če je le mogoče, a vendar ni tako neprijetno, kot je videti na prvi pogled. Nikar se lupljenja ne lotevajte več z nožem, saj obstaja precej preprostejši trik. Še vroč krompir položite v ledeno mrzlo vodo in pustite vsaj pet minut, da se ohladi. Nato čez polovico, v krogu, po širini zarežite z nožem. Z obema rokama primite krompir in s palcema lupino povlecite v nasprotno smer. Ta način bo lupljenje krompirja močno skrajšal in »nočno moro« spremenil v preprosto gospodinjsko opravilo.