Globoko je treba seči v žep

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, zadnjič in nikoli več: cene, od katerih se zvrti

J.P.
22. 7. 2019, 10.48
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 10.51
Deli članek:

16 evrov za kosmiče, za jajca 24.

Facebook
V cene sta všteta pomarančni sok in kava.

Hrvaška novinarka Vesna Kljajić je na facebooku objavila cenik ene od restavracij na Hvaru.

"Zdaj veste, zakaj veliko turistov k nam pride trikrat: prvič, zadnjič in nikoli več," je zapisala pod fotografijo cenika.

Cene so za zajtrke, ki jih strežejo od 8. do 12. ure. Kot je razvidno s fotografije, je za obrok potrebno v žepu imeti vsaj 110 kun (14,70 evra), kolikor stane omleta s šparglji. Kosmiči so že deset kun dražji (16,03 evra), prav tako francoski opečenec. Še dražji je klubski sendvič, ki stane 130 kun (17,37 evra), najgloblje pa je v žep treba seči za jajca po benediktinsko, za katera hočejo 180 kun (24,05 evra).

V ceno sta vključena svež pomarančni sok in kava.