V Pjongčangu se dobro je ne le v olimpijski menzi, ampak tudi v bližnji slovenski hiši. Vodja kuharske ekipe Luka Rusić pravi, da so »odzivi na tipične slovenske jedi več kot odlični«. »Gostom slovenske hiše nudimo na primer govejo juho, joto, ričet, ričoto, fuže s tartufi, svinjsko ribico s panceto, ajdove krapce, bovško friko, loško medlo, žgance, šmorn,« je povedal Rusić. Dodal je, da so »ob prejemu medalje Jakova Faka namesto slavnostne torte postregli kar pravo domačo slovensko potico«. »Vrhunska kulinarika in gostoljubnost sta sestavni del predstavitve Slovenije na olimpijskih igrah, zato smo še toliko bolj veseli, ko od drugih v Pjongčangu slišimo govorice, da se v slovenski hiši dobro je,« je še dejal Rusić.
Kot je pojasnil vodja slovenske hiše Peter Dokl, izbrani štiričlanski ekipi profesionalnih kuharjev in natakarjev Jezeršek gostinstva v slovenski hiši pomaga tudi Gregor Potočnik, študent gostinstva, ki so ga v Olimpijskem komiteju Slovenije izbrali na razpisu v sodelovanju z Jezerški – ti so bili del slovenske olimpijske zgodbe že leta 1992 v Albertvillu, ko je Slovenija prvič nastopala kot samostojna država.