Slovenija

VIDEO: Božiček letos ne bo na nikogar pozabil

R.T.
13. 11. 2019, 16.36
Posodobljeno: 13. 11. 2019, 16.44
Deli članek:

DingDong je rešitev, da svet potrošništva postane prijaznejši do okolja in odgovornejši do družbe. Zaživelo je spletno mesto za podarjanje stvari.

DingDong
DingDong

Medtem ko se je na policah trgovcev že pojavila božična ponudba, je na spletu zaživela dobrodelna platforma za podarjanje stvari, ki jih več ne potrebujemo. “DingDong.si je rešitev za naše okolje, za trenutno stanje potrošniške družbe in za marsikatero stisko, ki nastane, ko si ne moremo privoščiti novih igrač ali oblačil,” pojasnjuje Marko Pavlak, eden od ustanoviteljev DingDong.si. “Dejansko pa ne potrebujemo novih stvari, podarjeno ima lahko veliko večji čar.” 

DingDong
DingDong

Kako deluje DingDong? 

Gre za spletno mesto, ki omogoča, da nekomu podarimo izdelek, ki ga ne potrebuje več. V zameno si izberemo izdelek, ki ga ponujajo drugi. Za prevzem izdelka tako plačamo zgolj stroške dostave, ki jih zaračuna dostavno podjetje.

Darovalec, ki želi podariti izdelek, ga naloži na DingDong.si, prevzemnik, ki želi prevzeti artikel, pa ga označi za prevzem.

“Zelo veliko energije smo vložili v enostavnost postopka. Pomembno je, da pri tem nismo omejeni na bližnjo okolico, ampak da lahko naše stvari hitro prispejo iz enega v drug del Slovenije,” pojasnjujejo pri DingDong. “Če nekdo na Štajerskem več ne potrebuje otroškega kolesa, ga le doda na platformo in že čez nekaj dni ima to kolo novega lastnika na Primorskem. Navodila za pripravo, oddajo in prevzem pošiljke smo pripravili v simpatični animirani video vsebini.”

Ustvarjamo skupnost, ki je odgovorna do okolja in ljudi

“Ko smo razvijali idejo, smo želeli izdelati spletno mesto, ki bo vzpodbujalo altruizem in odgovornost v svetu, kjer vedno znova kupujemo nove stvari,” pravi Božo Hudopisk. “DingDong je naš odgovor na pereča vprašanja današnjega časa. Če so generacije pred nami znale deliti in si pomagati, danes pogosto ostajamo sami s svojimi potrebami. Z novim spletnim mestom ustvarjamo skupnost, ki si medsebojno pomaga in s tem pomembno prispeva k zmanjšanju zavrženih stvari. Ni potrebe, da bi ohranjene in funkcionalne stvari pristale na smetišču samo zato, ker jih več ne potrebujemo. S podarjanjem nekomu drugemu prihranimo denar, dobrinam pa povečamo življenjsko dobo.”

Na DingDong lahko podarite oblačila, šolske pripomočke, igrače, športne rekvizite, družabne igre, modne dodatke in mnogo več. Administratorji portala vestno preverjajo, ali so vse podarjene stvari uporabne in delujoče.

DingDong
DingDong

“Letos smo lahko vsi božički”

Spletno mesto DingDong.si je zaživelo konec oktobra. V dveh tednih se je na platformo za podarjanje registriralo že več kot kot sto posameznikov. “Do decembrskih praznikov želimo, da DingDong spozna celotna Slovenija. Prek DingDong smo lahko prav vsi božički in vsi si tukaj lahko izberemo svoje darilo,” sta prepričana Pavlak in Hudopisk.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste